05 Mayıs 2024, Pazar
Son Dakika

Türkiye Büyükelçisi: Kuveyt’li turistler için açıklamada bulundu.

Türkiye'nin Kuveyt Büyükelçisi Ayşe Hilal Sayan Koytak, Türkiye ile Kuveyt arasında ayrıcalıklı olarak nitelendirdiği turizm ilişkilerine övgüde bulunurken, bu yıl Türkiye’de turizm sezonunun başladığını duyurdu. Kuveytlileri bu yıl tüm güvenli turistik destinasyonlarda ağırlamaya hazırız dedi.
15.06.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi

Turizm sezonu ve seyahat kısıtlamaları münasebetiyle düzenlediği basın toplantısında Koytak, nüfusa oranla Kuveyt'in vatandaşlarının çoğunun Türkiye'yi turizm destinasyonu olarak aldığı ülke olduğunu belirterek, 2019 yılında 374.000'den fazla Kuveytli'nin Türkiye’yi ziyaret ettiğini işaret etti. 2020 yılında ise Covid-19 salgını ve kısıtlamalara rağmen Türkiye'yi 120.000 Kuveytlinin ziyaret ettiğini açıkladı. 

Kuveytliler Türkiye'ye seyahat edebiliyor ve ülkemize direkt uçuşlar Türk ve Kuveyt havayolları tarafından devam ediyor" dedi.

Kuveyt'ten Türkiye'ye giriş yaparken, resmi Kuveyt makamları tarafından düzenlenen ve Türkiye'ye girişten en az 14 gün önce aşı yaptırdıklarını veya aşı yaptırdıklarını gösteren bir belgenin sunulması halinde, yolcuların PCR testi için olumsuz bir sonuç sunmalarının gerekmediğini belirtti. Hastalığa yakalandılar ve son altı ay içinde iyileştiler, bu yolculara karantina önlemleri uygulanmayacaktır. 

“Kuveyt'ten gelen yolcular, belirtilen kurallara uygun olarak aşı sertifikası veya hastalığı olduğunu kanıtlayan belgeleri ibraz edemezlerse, Türkiye'ye girişten 72 saat önce PCR testi sonucu negatif veya Hızlı Antijen Testi sonucu negatif ibraz etmeleri gerekmektedir. Türkiye'ye giriş yapan kişiler arasından girişte rastgele PCR testi yaptırılabilir." dedi.

Kuveyt vatandaşlarının Türkiye'ye turistik gezilerini gerçekleştirmek için giriş vizesine ihtiyaçları olmadığını, vizeye ihtiyacı olan yabancıların Türkiye Vize Başvuru Merkezi'nden başvurabileceğini kaydeden Büyükelçi, “Merkezin açılışından bu yana, başvuru alma ve vize verme sürecini daha rahat ve verimli bir şekilde yürütmek ve Kuveyt'teki kardeşlerimize hız kazandırmaktır.” dedi.

Koytak, Türkiye'deki tatili sırasında bir turistin Covid-19'a yakalanması durumunda alınması gereken tedbirlere ilişkin olarak, "güvenli turizm" belgesi çerçevesinde 30 ve üzeri odalı otel ve konaklama tesislerinin tahsis zorunluluğu olduğunu açıkladı. “Ziyaretçiye Kovid-19 virüsü teşhisi konulursa, kendisine ve yakınlarına, kalış sözleşmesinde belirtilen süre ve koşullarda ve hastanın ağır hastalık belirtileri göstermesi durumunda kendisine ve yakınlarına özel izolasyon odaları sağlanır. Daha ağır belirtiler ortaya çıkarsa hastaneye sevk edilir.”

Turizm sektörünün faydaları sadece ekonomik değil, aynı zamanda halklarımız arasında yakınlaşma ve anlayışın sağlanmasına da katkıda bulunuyor” dedi.

Ülkesindeki son gelişmelerle ilgili olarak Koytak, "Türkiye, Kovid-19 pandemisiyle mücadelede en disiplinli ve başarılı ülkelerden biri haline geldi ve turistleri ve vatandaşları korumak için erken önlemler aldık ve bu önlemler etkisini gösterdi. Önlemlerin etkili olduğu kanıtlanmıştır."

Türkiye'nin geçen yıl sunduğu "Güvenli Turizm Sertifika Programı"na işaret ederek, ülkesinin dünyanın en iyi 10 seyahat destinasyonu arasında yer aldığına ve her yıl 45 milyondan fazla yabancı vatandaşa ev sahipliği yaptığına dikkat çekti.

Şu anda müzeler ve kültürel alanların yanı sıra restoranlar, tarihi ve arkeolojik alanlar ve alışveriş merkezlerinin de sıkı prosedürlerle yeniden açıldığı, halk plajlarında katı kurallarla ziyaretçi kabul edildiği gibi, şu anda sadece yabancı turistlere açıktır. 

Büyükelçi Koytak, Türkiye'ye giriş için dijital kayıt yaptırmanın gerekliliğini vurgulayarak, tüm yolcuların Türkiye'ye giriş yapmadan önce 72 saat içinde http://register.health.gov.tr ​​adresinden dijital girişlerini tamamlamaları gerektiğini kaydetti.

“Kayıt başarıyla tamamlandıktan sonra, varışta dijital veya basılı olarak ibraz edilmesi gereken kişisel bir HES kodunuz olacak ve bu kodun Türkiye'deki tatili sırasında yolcuya iliştirilmesi gerekmektedir. Tüm toplu taşıma araçları ile Türkiye içinde seyahat ve ulaşım için bilet almak için kullanılan 12 haneli numara, kod aynı zamanda Covid-19 virüsünün yayılmasını azaltmak ve yayılmasını yavaşlatmak için de kullanılıyor” ifadeleri kullanıldı. 

Büyükelçi Koytak, SarsCoV-2 enfeksiyonu durumunda tüm uluslararası sağlık sigortalarının Türkiye'deki olası tedavileri kapsamayabileceğini açıklayarak, seyahate başlamadan önce bunun kontrol edilmesi gerektiğini tavsiye etti.

Türkiye'ye gelen yolcuların ülkeye girmeden önce ek özel sağlık sigortası yaptırabileceğini, Türkiye'ye gelen yabancı turistler için Türkiye'ye gelen yabancı turistler için TC Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış sigorta şirketlerinin bir listesinin mevcut olduğunu ve bunlara ulaşılabileceğini belirtti. web sitesinde (https://www.covidinsurance4turkey.com)

Büyükelçi Koytak, Antalya, Muğla, Bodrum, İzmir ve İstanbul gibi uluslararası havalimanlarına ek olarak, ziyaretçilerin Türkiye'den ayrılmadan önce Kovid-19 testi yaptırabilecekleri yaklaşık 480 onaylı merkez bulunduğunu belirtti.

"Güvenli Turizm" kavramından bahseden Büyükelçi Koytak, "Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı" ile Türkiye'de tatil yapacak tüm Türk vatandaşları ve uluslararası ziyaretçiler için ulaşım ve konaklama konusunda alınması gereken çok çeşitli önlemleri belirlediğini ve tavsiyelerde bulunduğunu açıkladı. Turist yolcuların güvenlik ve sağlık koşulları ile Turistik tesislerinde çalışan ziyaretçilerin ve personelin sağlık koşullarının yanı sıra, 30 oda ve üzeri tüm otellerde "güvenli turizm" belgesinin zorunlu hale geldiğine dikkati çeken, doğrulanan tesis içerisinde görünen alanlarda güvenli turizm belgesinin logosunun yer aldığını, ayrıca üzerinde QR kodlarının da bulunduğunu belirtti. Tüm logolar, "Bu QR kodlar aracılığıyla, tüm misafirlerin ve müşterilerin tesisin denetim verilerine erişmesi mümkündür.  Bu şekilde tüm süreç şeffaftır.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.