06 Mayıs 2024, Pazartesi
Son Dakika

Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı bugün başlıyor

1.Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı 24-27 Mart tarihlerinde Diyarbakır’da ziyaretçilerini ağırlayacak.
24.03.2022

Ortadoğu Turizm 

Diyarbakır Valiliği ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ana sponsorluğunda düzenlenecek olan “1.Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı”na İran, Irak, İspanya, Portekiz, Belçika, Rusya, Fransa, Azerbaycan, Özbekistan ve Kamboçya’dan turizm katılımcıları yer alacak.

Fuarda, gastronomi alanında ünlü yemeklerin de aralarında bulunduğu “37 Coğrafi İşaret Tescili Almış Diyarbakır Yöresel Lezzeti” tanıtılacak ve yöresel lezzetler ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman, Batman, Antep, Kilis, Mardin, Siirt ve Şırnak’ın turistik değerlerinin ve bölgenin kültürel, tarihi, inanç ve gastronomi varlıklarının tanıtılacağı fuar, bölgenin turizm potansiyelini tanıtma faaliyetine destek olacak. 

Turizm ve gastronomi konusunda tecrübeli yönetici, akademisyen ve şeflerin ağırlanacağı fuarda çok sayıda etkinlik düzenlenecek.

Mezopotamya;

Neolitik Çağdan bu yana binlerce yıldır insan yerleşiminin kesintisiz biçimde sürdüğü Mezopotamya, bu yönüyle dünyada eşi benzeri olmayan bir coğrafya…

Uygarlık tarihine damga vuran eşsiz tarihi, “Bereketli Hilal”i, yerleşik hayatın başlangıcını simgeleyen buğday tarlalarıyla medeniyetin beşiği olan Mezopotamya, aynı zamanda kültür, inanç ve gastronominin de benzersiz bileşimini gözler önüne seriyor. Büyüleyici bir geçmişe sahip olan Mezopotamya, yüksek turizm potansiyeliyle öne çıkıyor.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.