06 Mayıs 2024, Pazartesi
Son Dakika

USTİS, Sağlık Turizm Çalıştayını geniş katılımla düzenledi

Uluslararası Sağlık Turizmcileri Sendikası (USTİS) tarafından Sağlık Turizmi Çalıştayı Dedeman İstanbul’da düzenlendi. Çalıştayda sağlık turizmimin sorunları ile çözüm önerileri, Türkiye ve İstanbul’un sağlık turizmi potansiyeli konuşuldu.
31.03.2022

Ortadoğu Turizm 

Uluslararası Sağlık Turizmcileri İşverenler Sendikası (USTİS) tarafından düzenlenen Sağlık Turizmi Çalıştayı'nda, sağlık turizmi sektörü faaliyetindeki potansiyel ile sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

Dedeman Otel'de düzenlenen çalıştayın açılışında konuşan USTİS Başkanı Aslı Tarcan, bir yıl önce faaliyete geçtiklerini ve örgütlemelerinin bir kısmını tamamladıklarını belirtti. USTİS kuruluşunun ardından ilk olarak USTİS Akademiyi faaliyete geçirdiklerini belirten Başkan Tarcan, önceliklerinin kalifiye eleman sıkıntısının çözümüne yönelik çalışmalar yürütmek olduğunu söyledi. 

USTİS Başkanı Aslı Tarcan konuşmasını şöyle sürdürdü ; “Sağlık turizmi her yıl büyüme gösteriyor. 2030 yılında dünya sağlık turizmi pastasının 1 trilyon dolar olması öngörülüyor. Belki de 1 trilyon doların üstündeki bir pazara hitap ediyor olacağız. Hedeflerimizde sapma yok. Bu pastadan yüzde 10 pay almak için çalışıyoruz. Bu hedefi gerçekleştirebilirsek Türk sağlık turizmi olarak 100 milyar dolarlık pay alabiliriz. Bu hedefimiz gerçekleşmeyecek bir hayal değil. Bu hedeflerimize ulaşmak için ilk adımı bu çalıştayda atıyoruz''

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.