29 Nisan 2024, Pazartesi
Son Dakika

Katar, aşılı İngiliz turistler için karantina şartını kaldırdı

Katar, İngiltere'yi kırmızı listesinden çıkardı ve İngiltere'den aşılı gelişler için kısıtlamaları hafifletti. İngiltere'den tam olarak aşılanmış gezginler artık varışta karantinaya girişleri zorunlu değil.
05.03.2022

Ortadoğu Turizm - Doha 

Katar'a giriş yapan turistler, kalkıştan sonraki 48 saat içinde alınan PCR testinin negatif sonucunu yine de göndermeli ve Katar'a girmeden en az üç gün önce online seyahat öncesi kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Seyahat öncesi kayıt formu, yolcuların "uygun olduğu durumlarda aşı sertifikaları, önceki Covid-19 enfeksiyonu kanıtı, seroloji antikor testi sonuçları (şartlı aşılar için) ve PCR laboratuvar sonucu gibi ilgili tüm resmi belgeleri yüklemelerini" gerektirmektedir. 

Gezginlerin Katar'a gelmeden önce bir Taahhüt ve Teşekkür formu imzalamaları ayrıca Katar Halk Sağlığı Bakanlığı tarafından işletilen Ehteraz kişi izleme uygulamasını indirmeleri gerekmektedir.

Katar, Birleşik Krallık'taki Covid-19 vakalarındaki artış nedeniyle Birleşik Krallık'ı Kasım 2021'de kırmızı listesine almıştı. Katar'ın yüksek riskli kırmızı listesinde şu anda sadece dokuz ülke var: Bangladeş, Mısır, Gürcistan, Hindistan, Ürdün, Nepal, Pakistan, Filipinler ve Sri Lanka.

Seyahat öncesi kayıt formunu doldurmak için www.ehteraz.gov.qa/per adresini ziyaret edebilirsiniz.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.