07 Mayıs 2024, Salı
Son Dakika

UNWTO, sürdürülebilir kırsal turizm fırsatlarını araştırıyor

Tarım turizmi, ulusal ekonomilerin sürdürülmesinde temel itici güçlerden biri olarak tanımlanmıştır.
21.04.2022

Ortadoğu Turizm 

Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) genelinden üst düzey konuşmacılar, yakın zamanda turizm sektörünün kırsal toplulukları geliştirme potansiyelinden en iyi şekilde nasıl yararlanılacağı konusunda online bir konuşma yaptılar.

İki kurumun temsilcilerine Avrupa Komisyonu'ndan uzmanların yanı sıra Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) temsilcileri de dahil olmak üzere tarım turizmi ve gastronomi alanlarından girişimciler katıldı.

Turizm sektörü şu anda pandeminin etkisinden kurtulmak gibi birçok zorlukla karşı karşıya olsa da, sektör aynı zamanda birçok fırsat sunuyor.

Uzmanlar, BM'nin 2030 Gündeminin ardındaki kimseyi geride bırakmama felsefesine uygun olarak, özellikle kırsal toplulukların ve gençlerin katılımıyla “daha ​​iyi inşa etme” şansı olduğunu söylüyor.

Sanal konferansa katılanlar, daha çekici istihdam fırsatlarının yaratılması, temel altyapının geliştirilmesi ve turizm destinasyonlarının yönetilme şekillerinde dijital teknolojilerin daha iyi entegrasyonu da dahil olmak üzere turizm sektörünün dönüşümünü hızlandırmak için kullanılması gereken çeşitli alanların altını çizdi.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.