29 Nisan 2024, Pazartesi
Son Dakika

United Airlines'in aşıyı zorunlu kılma kararının sonucu ne oldu?

United Airlines'ın CEO'su Scott Kirby, 57 yaşındaki United pilotunun koronavirüs sonucu ölüm haberini aldıktan sonra tüm çalışanlarından aşılanmayı isteme zamanının geldiğini hissetti ve aşı olun çağrısı ile zorunluluğu başlattı.
02.10.2021

Ortadoğu Turizm 

United Airlines'ın neredeyse tüm ABD çalışanları, pandeminin en büyük ve en başarılı kurumsal çabaları sonucu aşılandı.

United Havayolu çalışanlarının yüzde 70'inden fazlasının aşılanmamış olması bu gerekliliğin geri kalanların çoğunu ikna etmeye yardımcı oldu. Böylelikle United'ın 67.000 ABD çalışanının neredeyse tamamı, en büyük ve en başarılı şirketlerden birinde aşılandı.

Yaklaşık 2.000 çalışan tıbbi veya dini muafiyetler için başvurdu, ancak United onları geçici izne çıkarma planıyla ilgili bir dava açtığı için akıbetleri belirsizliğini koruyor. Birkaç yüz kişi aşılanma kararına uymadı ve önümüzdeki haftalarda kovulabilirler.

Disney ve Walmart gibi bazı şirketler daha önce aşılanma için harekete geçmelerine rağmen, United’ın başarısını elde edemediler. United’tan sonra American Airlines da bir aşı zorunluluğu getireceğini söyledi. Ama Delta Air Lines ve Southwest Airlines halen aşı konusunda bir çalışma başlatmadılar.

United Airlines'te aşılanma konusunda bazı dirençler oldu. Geçen ay, altı çalışan United'a dava açtı ve muaf çalışanları geçici izne çıkarma planlarının ayrımcılık olduğunu savundular. Yine de United'ın aşılama oranı iyileşmeye devam etti. Maaş teşvikini almak için son gün olan 27 Eylül tarihinden önce ciddi bir aşılanma oranı oldu. Eylül ayının sonuna doğru şirket, 593 kişinin aşı kararına uymadığını söyledi. Ama dün Cuma günü itibari ile sayı 240'ın altına düştü.

 

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.