30 Nisan 2024, Salı
Son Dakika

United Airlines aşı zorunluluğuna karşı gelenler için karar aşamasında

United Airlines yetkilisi, aşı olmamaya karar veren 593 ABD çalışanını işten çıkarma sürecinin Salı günü başlayacağını söyledi.
30.09.2021

Ortadoğu Turizm 

United Airlines Salı günü yaptığı açıklamada, yaklaşık 600 ABD merkezli çalışanının, taşıyıcının aşılama politikasına uymadığı için işten çıkarılma ile karşı karşıya kaldığını söyledi.

Ağustos ayının başlarında şirket, tüm ev çalışanları için Covid-19 aşısı talep eden ve Pazartesi gününe kadar aşı kanıtı gerektiren ilk ABD havayolu şirketi olmuştu. Tüm uyarılara rağmen aşı olmamaya karar veren 593 çalışanı işten çıkarma sürecinin Salı günü başlayacağını söyledi.

İcra Kurulu Başkanı Scott Kirby ve Başkan Brett Hart, çalışanlara bir notta “Bu inanılmaz derecede zor bir karardı ancak ekibimizi güvende tutmak her zaman ilk önceliğimiz oldu” dedi.

Şirket yetkilileri, işçilerin resmi fesih toplantılarından önce aşılanmaları halinde işlerini kurtarabileceklerini söyledi.

United, dini ve tıbbi nedenlerle çalışanlarından aşı muafiyeti talepleri aldı.  United yetkilileri, bu çalışanların havayolunun 67.000 ABD işgücünün yüzde 3'ünden daha azını oluşturduğunu söyledi.

Şirket, dini muafiyet alan çalışanlarına 2 Ekim'den itibaren ücretsiz kişisel izin almayı planlıyordu. Ancak bu planlar, politikaya itiraz eden bir dava nedeniyle 15 Ekim'e kadar ertelendi.

Muafiyet isteyenler hariç, United, ABD merkezli çalışanların yüzde 99'undan fazlasının Covid-19'a karşı aşılandığını söyledi.

Bir şirket sözcüsü, havayolunun önümüzdeki birkaç yıl içinde yaklaşık 25.000 kişiyi işe almayı planladığını ve aşılamanın tüm yeni işe alınanlar için bir istihdam koşulu olacağını söyledi. (Reuters)

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.