02 Mayıs 2024, Perşembe
Son Dakika

Umre vizesi ile Suudi Arabistan genelinde seyahat edilebilecek

Suudi Arabistan yetkilileri umre veya hac için verilen vizelerine sahip Müslümanların, kaldıkları süre boyunca Krallık geneli seyahat etmelerine izin verildiğini doğruladılar.
21.04.2022

Ortadoğu Turizm 

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı'na göre, Umre vizesi ile hacıların kalış süresi 30 gündür ve bu süre boyunca kutsal Mekke ve Medine şehirleri arasında ve Krallığın tüm şehirleri arasında hareket etmekte serbesttir. 

Yetkililer, Suudi Arabistan'ın Corona virüsüne karşı kısıtlamaları büyük ölçüde gevşetmesi nedeniyle yakın zamanda Umre gerçekleştirme tedbirlerini hafiflettiğini bildirdiler.

Hac ve Umre Bakanlığı, Mekke'deki Mescid-i Haram'da namaz kılma ve Medine'deki Mescid-i Nebevî'yi ziyaret etme izinlerinin iptali de dahil olmak üzere çeşitli ihtiyati tedbirleri kaldırdı.

Bakanlık ayrıca, her iki kutsal mekana girmek için yapılan aşı kontrolünün tüm ibadetçiler için rafa kaldırıldığını söyledi.  Ayrıca bakanlık, denizaşırı Müslümanların umre izni alabilmeleri için bir zamanlar zorunlu olan aşı verilerinin kaydını da iptal etti. 

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.