28 Nisan 2024, Pazar
Son Dakika

Uçağını kasten düşüren YouTuber'ın cezası belli oldu

Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen 2014 Kış Olimpiyat Oyunları'nda yarışan 28 yaşındaki Jacob, Noel arifesinde popüler YouTube kanalına 'Uçağımı Çarptım' başlıklı videoyu yükledi.
23.04.2022

Ortadoğu Turizm 

Jacob'ın kısa uçuşunu, paraşütle atlamasını ve engebeli bir arazide saatlerce süren yürüyüşünü izleyen 13 dakikalık düzenlenmiş kayıt bir milyondan fazla görüntülendi.

Fakat klip, havacılık camiasından sorgulanarak olumsuz bir ilgi gördü; birçok uzman YouTuber’ın daha fazla tıklama elde etmek ve videoyu viral hale getirmek için kazayı ve paraşütle atlamayı gerçekleştirip gerçekleştirmediğini merak etmişti. 

Santa Barbara Independent gazetesinin haberine göre, Kasım ayı sonlarında meydana gelen olayla ilgili spekülasyonlar, Federal Havacılık İdaresi (FAA) ve Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu'nun Jacob'ın eylemleri hakkında bir soruşturma başlatmasıyla hararetli bir noktaya ulaştı.

Eski olimpiyat sporcusunun şöhret için pek çok kişinin hayatını riske attığı ortaya çıktı

Atlayışını kamerayla çeken Jacob, uçağa da ayrı bir kamera yerleştirmiş, böylece izleyiciler aracın dağa çarptığı anı da görebilmişti. Ayrıca bazı sosyal medya kullanıcıları, YouTube'da yaklaşık 1,9 milyon görüntülenme alan videoda yaşananların gerçek mi yoksa kurgu mu olduğunu sorgulamıştı.

FAA videoyu inceledikten sonra Youtuber'ın kasten uçağının kaza yapmasına neden olduğuna karar verdiKuruluş tarafından 11 Nisan'da Jacob'a gönderilen mektupta, YouTuber'ın federal havacılık yasalarını ihlal ettiği ve tek motorlu uçağını "bir başkasının canına ya da malına zarar verebilecek şekilde ihmalkarca" kullandığı bildirildi.

FAA, Jacob'dan pilotluk ehliyetini iade etmesini talep ederken, aksi takdirde kendisine günlük 1644 dolar para cezası uygulanabileceği uyarısında da bulundu.

Amerikan Federal Havacılık İdaresi (FAA), ABD'li bir YouTuber’ın pilotluk ehliyetini, internette büyük yankı uyandıran tehlikeli uçak kazası videosunun ardından iptal etti.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.