02 Mayıs 2024, Perşembe
Son Dakika

Türkiye umre tarihleri ve başlangıç fiyatları belli oldu

Suudi Arabistan’ın koronavirüs vakalarının azalması ve aşılanmasının artması sonucu seyahat kısıtlamalarını kaldırması ile Diyanet İşleri Başkanlığı, Şevval Umresi tur tarihleri ile başlangıç fiyatlarını açıkladı.
23.04.2022

Ortadoğu Turizm 

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre umre turları 10 Mayıs itibari başlayıp, 21 Mayıs ve 01 Haziran şeklinde devam edecek. 

Şevval Umre fiyatları nasıl olacak?

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Şevval Umresi başlangıç fiyatları “4750 Riyal olarak belirlendi.

Suudi Arabistan'ın para birimi olan Riyal ortalama 3.90 TL olarak işlem görüyor. Bugünün kur hesabına göre Şevval Umresi başlangıç fiyatı ortalama 18 TL olarak görünüyor. Oda tercih tipleri bu fiyatları etkileyecek.

Şevval Ayı Umresi ortalama 11 gün olarak belirlenmiş olup; Mekke’de kalış süresi 7-8 gün veya gece, Medine’de ise 3-4 gün veya gece olacaktır.

Umre yolcuları, koronavirüs salgın hastalığı ile mücadelede Türkiye ve Suudi Arabistan makamlarınca alınan tüm tedbir ve kurallara ile birlikte aşı, pcr testi, karantina uygulaması, maske, mesafe, temizlik şartlarına uyacaktır.

Covid-19 salgın hastalığı ile mücadele kapsamında, Türkiye ve Suudi Arabistan makamlarınca istenecek aşı, Pcr test ücretleri yolcu tarafından karşılanacağı ayrıca bildirildi.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.