28 Nisan 2024, Pazar
Son Dakika

Türkiye, turizm gelişim endeksinde yükselmeye devam ediyor

2019 yılında Seyahat ve Turizm Gelişim Endeksi'nde 49. sırada yer alan Türkiye, bu yıl yayınlanan 2021 yılı endeksinde yükselerek 45. sırada yer aldı.
28.05.2022

OrtadoÄŸu Turizm 

Türkiye, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) tarafından her yıl yayınlanan seyahat ve turizm geliÅŸimi endeksinde dört sıra yükselerek turizm konusunda elde ettiÄŸi baÅŸarısını sürdürmeye devam ediyor. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, uluslararası turizm ve seyahat organizasyonları ortaklığında oluÅŸturulan endeksteki artışla ilgili rekabetçi turizm deÄŸerlendirmesinde, raporun Türkiye'nin turizm alanındaki rekabet gücünü artırmaya devam ettiÄŸini ve nihai hedefine ulaÅŸmak için çaba sarf ettiÄŸini belirtti.

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) tarafından 2007 yılından bu yana Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC), BirleÅŸmiÅŸ Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) ve Uluslararası Hava Taşımacılığı BirliÄŸi (IATA) gibi kuruluÅŸlar tarafından yürütülen araÅŸtırmaya, 2007-2019 yılları arasında Seyahat ve Turizm Rekabet Edebilirlik Endeksi iki yılda bir yayınlandığını hatırlatan Bakan Ersoy; “2019 yılına kadar Seyahat ve Turizm Rekabetçilik Endeksi olarak yayınlanan endeks, küresel koronavirüs salgını nedeniyle 2020 yılında sona erdi. Dünya Ekonomik Forumu, 2022 yılında yeni veri setleri, kaynaklar ve yeni bir veri seti ile tamamen yeni bir endeks çalışması yayınlama kararı aldı. Yeni yöntem Endeks yapısında köklü bir deÄŸiÅŸiklik ve sürdürülebilirlik önemli rol oynadı. Seyahat ve Turizm GeliÅŸim Endeksi olarak yeniden adlandırılan endeksin sonuçları 24 Mayıs 2022 tarihinde Davos'ta açıklandı. Yeni endekste Türkiye 2019 yılında 49. sırada yer alırken 2021 yılı endeksinde 45. sıraya yükseldi.

Bakan Ersoy, endeks sonuçlarının açıklandığı raporun, 117 ülkeyi 17 farklı baÅŸlık altında sıralayarak, ülkelerin seyahat ve turizm sektörü aracılığıyla sürdürülebilir kalkınmalarına ve dolayısıyla rekabet güçlerine katkı saÄŸlayan faktörleri ortaya koyduÄŸuna söyledi.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.