03 Mayıs 2024, Cuma
Son Dakika

Türkiye’nin Nisan ayı ihracat rakamı 23.4 milyar dolar oldu

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ihracatın rakamlarının geçen Nisan ayında 2021 yılının aynı ayına göre yüzde 24,6 artarak 23,4 milyar dolar olarak bugüne kadarki en yüksek aylık rakamı kaydettiğini söyledi.
08.05.2022

OrtadoÄŸu Turizm 

Bakan MüÅŸ, Türkiye Ä°hracatçılar BirliÄŸi BaÅŸkanı Ä°smail Güle ile Ticaret Bakanlığı'nın Ankara'daki konferans salonunda düzenlediÄŸi ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Mehmet MuÅŸ, küresel ekonomide son dönemde yaÅŸanan olumsuz geliÅŸmelere raÄŸmen Türkiye'nin güçlü performansını bu yılın ilk dört ayında da sürdürdüÄŸünü ve ihracatta büyük baÅŸarılara imza attığını açıkladı.

Türkiye Nisan ayında ihracatı 2021 yılının aynı ayına göre %24,6 artarak 23,4 milyar dolar olarak bugüne kadarki en yüksek aylık rakamı kaydetti.

29 Nisan'daki ihracatın 1 milyar 956 milyon doları bulduÄŸunu ve bu rakamın ülke tarihinin en yüksek günlük ihracat rakamı olduÄŸunu belirtildi. 

Nisan döneminde ithalatın geçen yıla göre yüzde 35 artarak 29,5 milyar dolara ulaÅŸtığını ifade eden Bakan Mehmet MuÅŸ, Rusya-Ukrayna savaşının yansımaları sonucunda dünya genelinde enerji fiyatlarındaki artışın Türkiye'yi de etkilediÄŸine ve ithalat fiyatları üzerinde yukarı yönlü baskı oluÅŸturduÄŸuna dikkat çekti. Söz konusu geliÅŸmeler sadece Türkiye'yi deÄŸil, Avrupa ülkelerini de daha derinden etkiledi" dedi.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.