29 Nisan 2024, Pazartesi
Son Dakika

Türkiye’nin kırmızı listeden yeşil listeye geçişi onaylandı

İngiltere Ulaştırma Bakanlığı, 4 Ekim'den itibaren trafik ışığı sistemini kaldırarak uluslararası seyahat için yeni kurallarını onayladı.
17.09.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi 

Türkiye ve Maldivler de dahil olmak üzere sekiz ülke 22 Eylül'den itibaren kırmızı listeden çıkarılacak. Hükümet ayrıca İngiltere'ye girişlerde test yükünü de azalttı. 4 Ekim'den itibaren, kırmızı listede olmayan ülkelerden İngiltere'ye gelen tam aşılı yolcular için artık kalkış öncesi testler istenmeyecek.

 "Ekim ayının sonundan" itibaren, uluslararası gelişler için 2. gün Covid testi yanal akış testi ile gerçekleştirilebilir ve bu test, maliyetli olduğu için eleştirilen ve varyantları izlemek için kullanılmayan PCR testlerine olan gereksinimi sona erdirecektir. 

İngiltere Ulaştırma Bakanlığı tarafından Kırmızı listeden çıkarılacak sekiz ülke; Türkiye, Maldivler, Mısır, Sri Lanka, Pakistan, Umman, Bangladeş ve Kenya, Kırmızı listede yer almayan herhangi bir ülke, yeşil olarak kabul edilecektir.

Ulaştırma Bakanı Grant Shapps şunları söyledi: “Bugünün değişiklikleri daha basit, daha anlaşılır bir sistem anlamına geliyor.  Daha az test ve daha düşük maliyetli, daha fazla insanın seyahat etmesine, sevdiklerini görmesine veya dünya çapında iş yapmasına izin verirken seyahat endüstrisi için bir destek sağlar.

 "Halk sağlığı her zaman uluslararası seyahat politikamızın merkezinde yer aldı ve Birleşik Krallık'ta tam olarak aşılanmış 44 milyondan fazla insanla, şimdi yeni manzarayı yansıtan orantılı güncellenmiş bir yapı sunabiliyoruz."

KIRMIZI LİSTE UYGULAMASI NEDİR?

Mevcut durumda, kırmızı listede bulunan ülkeye giden bir kişi, İngiltere'ye dönmeden önce sarı listedeki bir ülkede 11 gün geçirmek zorundaydı.

Üçüncü bir ülkeye gidilmemesi durumda ise İngiltere'de 2250 sterlin ödeyerek 10 gün boyunca zorunlu otel karantinasına girmek durumundaydı.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.