03 Mayıs 2024, Cuma
Son Dakika

Türkiye ile Suudi Arabistan ilişkilerinde yeni dönem başlıyor

Suudi Veliaht Prens Selman ve Başkan Erdoğan, Türkiye'de Suudi Arabistan ve Türkiye ilişkilerinde “tam normalleşme” için görüştüler.
22.06.2022

Ortadoğu Turizm 

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, ilişkileri tamamen normalleştirmek üzere Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmelerde bulunmak üzere yıllar sonra Türkiye'ye geldi.

Nisan ayında Başkan Erdoğan da Ortadoğu ve Körfez Ülkelerinde ilişkileri düzeltmek için uzun bir aradan sonra Suudi Arabistan'da Veliaht Prens Muhammed Selman ile bire bir görüşmeler yaptı.

Başkan Erdoğan geçen hafta Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın Türkiye’ye geleceğini ve Ankara'daki görüşmelerde ilişkileri "ne kadar daha yüksek seviyeye" taşıyabileceklerini tartışacaklarını söyledi.

Başkan Erdoğan, Prens Muhammed'i Ankara'da resmî törenle karşıladı ve ikili el sıkışıp kucaklaştı. 

Cumhurbaşkanlığı Sarayından Türk yetkili, iki ülkenin ticaret, uçuşlar ve TV dizilerinin gösterimi üzerindeki kısıtlamaları kaldırdığını ve medyada karşılıklı olarak olumsuz haberlerin birlikte durdurulduğunu söyledi.

İki ülke arasında bu ziyaret ile enerji, ekonomi ve güvenlik anlaşmalarının imzalanacağı, Suudi fonlarının Türkiye'deki sermaye piyasalarına girmesi için de bir planın üzerinde çalışıldığı belirtiliyor. 

İki ülke arasında turizm hareketliliğ

Suudi Arabistan 33 Milyonluk nüfusu ile Ortadoğu ve Körfez Ülkeleri içinde turizm potansiyeli en yüksek ülke olarak göze çarpıyor. 

Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye koronavirüs öncesi gelen turist sayısı ise;

2015'te 450 bin 674,  
2016'da 476 bin 561,  
2017'de 651 bin 170,  
2018'de 747 bin 233 ve  
2019 yılında da 564 bin 816 kişi olarak gerçekleşti.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.