25 Nisan 2024, Perşembe
Son Dakika

Türkiye ile Suudi Arabistan görüşmesi yakında planlanıyor

Türkiye Ortadoğu ülkeleriyle son dönemde ilişkilerini geliştirmeye çalışırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman arasında bir görüşmenin de yakında gerçekleşeceği belirtiliyor.
15.12.2021

Ortadoğu Turizm 

Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed El-Nahyan’ın Türkiye’ye gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilişkileri iyileştirme çabasının ardından dikkat çeken gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 

Türkiye ile Suudi Arabistan arasında Katar arabuluculuk yapmaya devam ediyor. Katarlı otoritesi geçtiğimiz günlerde Doha'yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman arasında bir görüşme ayarlamaya çalıştılar. 

Wall Street Journal Gazetesine konuşan yetkililer, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında görüşmelere Katar’ın arabuluculuk yaptığını, Erdoğan ile Muhammed bin Selman arasında bir görüşmenin planlanmaya çalışıldığını belirtti. Bu planlama hakkında bilgi sahibi olduğu aktaran kaynaklar, geçtiğimiz hafta iki lideri Doha'da biraraya getirme imkanı olmadığını önümüzdeki günlerde bir görüşme için uygun planlama yapıldığını belirtti. 

Konu hakkında açıklama yapan TUSAD Başkanı Hasan Bayram; “Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki gerilimin Ortadoğu’da bir bölünme oluşturduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman arasındaki görüşmenin Türkiye ile Suudi Arabistan'ın ilişkilerindeki sorunları ortadan kaldırma imkanı sunuyor. İki ülke arasındaki işbirliği Körfez ve Ortadoğu turizimini üst düzeye çıkaracak olup, Türkiye ve Suudi Arabistan dostluğu tüm bölgeye fayda katacaktır." dedi.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.