02 Mayıs 2024, Perşembe
Son Dakika

Türkiye, bayram tatilinde Arapların favori destinasyonlar arasında

Al Jazeera Net, yaklaşık bir hafta sonra İslam dünyasının Kurban Bayramı tatili için Türkiye'yi Arapların gözde turistik destinasyonları arasında gösterdi.
05.07.2022

Ortadoğu Turizm 

Kurban Bayramının, yaz sezonuna denk gelmesiyle sürekli çalışma ve yorgunluk ile geçen bir yılın ardından birçok çalışan yıllık tatillerini bayram tatili ile birleştirmektedir.

Türkiye, camiler, sultanlar ve kadim tarih ülkesi

Modern Türkiye'nin büyük bir kısmını içinde barındıran Anadolu adası, dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olarak geçmişi Neolitik çağa kadar uzanmaktadır. Ünlü Truva yerleşimi milattan yıllar önce inşa edilmiş olup Neolitik çağa kadar var olan bir topraktır.

Türkiye, Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan ve bu nedenle her iki kıtadan gelen turistler için bir destinasyon olduğu için stratejik bir yerde bulunmaktadır. Turizm ülkenin önemli kaynaklarından biri olduğu için şehirleri ve kıyıları her zaman turist ile doludur. 

Dünyanın turizm ülkeleri; doğal yerler, tarihi eserler, sahil beldeleri, kayak merkezleri, plajları, ekzantrik güzellikleri ile ziyaretçilerine sunduğu medeniyet ve kültürel çeşitlilik nedeniyle bu alanda Türkiye ile rekabet edebilecek çok az ülke var.

Ülkenin en önemli turistik destinasyonu, çeşitli turistik yerler arasında, muazzam çeşitliliği nedeniyle turistlerin istediklerini ve aradıklarını ne olursa olsun buldukları ilk ve en önemli destinasyon olan İstanbul'dur.

Şehrin en önemli turistik mekanları arasında Sultan Ahmed Camii, Ayasofya Camii ve Sultanahmet Camii bulunur ve Boğaz'daki büyüleyici gemi turlarını ve şehrin dolup taştığı daha birçok şeyi unutmayın.

İstanbul'un fethinden önce Osmanlı'nın ilk başkenti olan Bursa şehri ya da Yeşil Bursa var. Bahçeleri, parkları ve geniş yeşil alanlarıyla Yeşil Bursa olarak anılıyor.

Antalya, Marmaris ve Bodrum gibi büyüleyici kumsallarıyla öne çıkan sahil şehirlerini veya Türkiye'nin kuzeyindeki şehirlerin serin yeşil yaylalarını da turizm alanında dünyaca ünü bilinmektedir.

Türkiye'nin bütün turistik yerlerini bolluklarından dolayı sayarak bitirmek çok zor. Tüm güzellikleri görmek için bu güzel ülkeyi ziyaret etmeniz yeterlidir.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.