03 Mayıs 2024, Cuma
Son Dakika

Türkiye, ağırlayacağı Suudi turist hedefini açıkladı

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekip Avdagiç, yaklaşık 250 bin Suudi turisti ziyaretçi olarak beklediklerini açıkladı
09.05.2022

Ortadoğu Turizm 

İTO Başkanı Şekip Avdagiç, Fransa Paris'te katılım sağladığı bir fuarda yaptığı basın açıklamasında, İstanbul otellerinin Mayıs sonuna kadar yüzde 98 oranında dolu olduğunu belirtti. 

Otel doluluk oranının Haziran ve Temmuz ayına kadar artmasını beklediklerini vurgulayan Başkan Avdagiç, İstanbul'daki birçok turistik otelin rezervasyon verilerine göre artık tamamen dolu olduğunu belirtti. 

İTO Başkanı'nın açıklamaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Körfez Ülkelerine yaptığı ziyaretler ve geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan’a yaptığı resmi ziyaretin ardından Türk-Suudi ilişkilerinin iyileşmesiyle örtüşüyor.

Suudi Arabistan, Corona salgını nedeniyle iki yıllık bir aradan sonra Türkiye'nin İstanbul kentine uçuşlarına yeniden başladığını duyurarak, Cumartesi günü Cidde'den Saudia Airlines ile 130 yolcuyla İstanbul Havalimanı'na indi.

Saudia Hava Yolları ayrıca İstanbul Havalimanı'ndan Riyad, Medine ve Cidde uçuşlarına da başlıyor. Cidde ve Medine seferleri günlük olarak gerçekleştirilecek. Riyad uçuşları salı, perşembe ve cumartesi günleri olacak.

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün verilerine göre, şehre gelen ziyaretçi sayısı 2022 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yıla göre %80 arttı.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.