05 Mayıs 2024, Pazar
Son Dakika

Türk Hava Yolları, İstanbul’da Stopover uygulamasını başlatıyor

Türk Hava Yolları, uzun yolculuk gerçekleştiren misafirlerine İstanbul’u ve eşsiz güzelliklerini, Stopover Konaklama hizmetine yeniden başlıyor.
10.03.2022

Ortadoğu Turizm - İstanbul

THY tarafından 2017 yılında başlatılan Stopover Konaklama Hizmeti, İstanbul’u transfer merkezi olarak kullanan misafirler tarafından büyük bir ilgi toplamış ancak Pandemi sebebiyle bu hizmete ara verilmişti. Pandemi koşullarının tüm dünyada iyileşmeye başlamasıyla birlikte, Türkiye bayrak taşıyıcı havayolu THY 2022 yılı itibarıyla bu hizmetine kaldığı yerden devam etme kararı aldığını duyurdu. 

Türk Hava Yolları, aktarmalı olarak seyahat eden, bağlantı süresi uzun misafirlerine İstanbul’da keyifli vakit geçirmeleri için bilet alımı ile düzenlenen otel çekiyle, Stopover konaklama sisteminde Ekonomi bilet için 4 yıldızlı otelde 1 gece; Business bilet  için 5 yıldızlı otelde 2 gece ücretsiz ve buna ilave olarak anlaşmalı otellerde günlük 49 USD’den başlayan fiyatlarla konaklama imkanı sağlıyor.

Türk Hava Yolları Genel Müdür’ü Bilal Ekşi projeyle ilgili şu açıklamayı yaptı; “Stopover Konaklama Hizmetinden faydalanan yolcularımıza Türk misafirperverliğini ve İstanbul'un eşsiz güzelliklerini göstermeyi, bu vesile ile Türkiye turizmine katkı sağlamayı ve Türk Hava Yolları transfer yolcu sayısını artırmayı hedefliyoruz. Yolcularımız; sunduğumuz ücretsiz konaklamaya ilaveten Türk Hava Yolları’na özel fiyatlarla, anlaşmalı otellerimizde konaklamalarını uzatabilir, İstanbul’u daha fazla keşfedebilirler." dedi.

THY ile 42 ülke, 108 şehirde, 57 binden fazla yolcu, Stopover uygulamasıyla İstanbul’u keşfetme mutluluğunu yaşadı. Ülke turizminin gelişimine katkı sunan projenin kapsamının 2022 yılında da 15 yeni ülkeyle genişletilmesi planlanıyor. 

Türkiye varışlı Stopover uygulaması olan 42 ülke şunlardır; Pakistan, Rusya, Cezayir, Avustralya, Azerbaycan, Belarus, Çin, Danimarka, Estonya, Etiyopya, Finlandiya, Gana, Yunanistan, İrlanda, Hindistan, İran, İtalya, Fil Dişi Sahili, Japonya, Kazakistan, Kuveyt, Letonya, Litvanya, Malezya, Fas, Nijerya, Norveç, Umman, Portekiz, Katar, Sırbistan, Güney Afrika, İspanya, İsveç, Tanzanya, Tayland, Tunus, İngiltere, İskoçya, Ukrayna, A.B.D ve Kanada’dan gelen yolcular Stopover uygulamasından faydalanabilecekler. 

Stopover projesine dahil edilecek 15 ülke ise; Kenya, Zambiya, Mozambik, Endonezya, Güney Kore, Vietnam, Bangladeş, Nepal, Arjantin, Brezilya, Panama, Kolombiya, Meksika, Suudi Arabistan ve Bahreyn olarak bildirildi.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.