05 Mayıs 2024, Pazar
Son Dakika

Türk Dünyası 2022 yılı Kültür Başkenti Bursa seçildi

Bursa'nın 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmesiyle yıl boyunca düzenlenecek etkinliklerin resmi açılış töreni Tofaş Spor Salonu'ndaki gerçekleştirildi.
31.03.2022

OrtadoÄŸu Turizm 

Bursa, Türk kültürünü, dilini, tarihini, sanatını, gelenek ve göreneklerini gelecek kuÅŸaklara aktarmak hedefiyle faaliyetlerini sürdüren uluslararası Türk Kültürü TeÅŸkilatı’nın (TÜRKSOY) Kültür Bakanları Daimi Konseyi 38. Dönem Toplantısı’nda 2022 yılında Türk Dünyası Kültür BaÅŸkenti unvanına layık görüldü.

Bursa’nın 2022 Türk Dünyası Kültür BaÅŸkenti ilan edilmesi nedeniyle BüyükÅŸehir Belediyesi tarafından yıl boyu devam edecek törenlerin resmi açılışı, TÜRKSOY’a üye devletlerin dışiÅŸleri bakanları ve büyükelçilerin de katıldığı kortej yürüyüÅŸü ile baÅŸladı.

Tören açılışlarına katılan Türk Devletleri TeÅŸkilatı Aksakallılar Konseyi Türkiye Temsilcisi Binali Yıldırım, "Türk dünyası büyüyerek devam ediyor. Bir olacağız, diri olacağız. Güçlü olacağız. Birlikte Türk dünyası olacağız. Bugünlerde bölgemizde can sıkıcı olaylar yaÅŸanıyor. Bu da bize daha güçlü olmamız gerektiÄŸini gösteriyor. Birbirimize kenetleneceÄŸiz. KardeÅŸliÄŸimizi gözümüzün için gibi koruyacağız.” açıklamalarında bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’da; “2022 Türk Dünyası Kültür BaÅŸkenti" unvanına layık görülen Bursa'da, resmi açılışı hep birlikte yaktığımız Nevruz ateÅŸiyle yaptık. Medeniyetler diyarı Bursa’mızın yıl boyunca Türk Dünyası Kültür BaÅŸkenti sancağını baÅŸarıyla taşıyacağına gönülden inanıyorum.” dedi. 

Törende bir konuÅŸma yapan Bursa BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Alinur AktaÅŸ ise; “Bursa, bu coÄŸrafyanın gördüÄŸü en büyük medeniyetin temellerinin atıldığı ÅŸehir. Bir cihan devletinin doÄŸup, üç kıtaya yayıldığı ÅŸehir. Asya’dan Avrupa’nın derinliklerine kadar uzanan muhteÅŸem rüyanın gerçeÄŸe dönüÅŸtüÄŸü ÅŸehir. Farklı medeniyetlere beÅŸiklik eden ÅŸehir. Bursa, bir UNESCO ÅŸehri. Her ÅŸeyden öte bir Türk ÅŸehri. Dolayısıyla, Bursa’mızın Türk Dünyası Kültür BaÅŸkenti olmasının haklı gururu ve mutluluÄŸunu yaşıyoruz. YaÅŸadığımız heyecanın yanı sıra üstlenmiÅŸ olduÄŸumuz sorumluluÄŸun da farkındayız” dedi.

BaÅŸkan AktaÅŸ, konuÅŸmasının ardından yaklaşık 50 yıldır Ticaret Borsası binası olarak kullanılan yeri Türk Dünyası Kültür BaÅŸkenti Koordinasyon Merkezi olarak tahsis eden Bursa Ticaret Borsası BaÅŸkanı Özer Matlı’ya teÅŸekkür plaketi verdi.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER / Gitmeliyiz
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.