05 Mayıs 2024, Pazar
Son Dakika

Turizmde aldatıcı tanıtımlara 155 bin 712 bin TL ceza verilebilecek

Ticaret Bakanlığı tatil döneminde turizm sektöründe artan yanıltıcı kampanyalarla ilgili anket ve değerlendirmelere devam ediyor.
13.07.2022

Ortadoğu Turizm 

Tatil döneminde turistik tesislere yönelik reklamlarda yaşanan artışlar hakkında Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. 

Otel ve diğer turizm şirketlerine ait tüketicilere yönelik çeşitli kanallarda yapılan kampanyalarda bazı yanıltıcı kampanyalara rastlandığını belirten Ticaret Bakanlığı Yetkilisi, “Bu yanıltıcı tüketici kampanyaları, tesislerinin sahip olmadığı veya gerçekte sahip olduğu özelliklerin farklı yorumlanmasına neden olacak şekilde ifadeler ve görüntüler içermekte.” olduğu belirtildi. 

Tüketicilere yönelik yanıltıcı ve yanıltıcı pazarlama kampanyaları yürüten bu firmalar hakkında reklam kurulu tarafından inceleme yapılırken, internet üzerinden yayınlanan her kampanya için ayrı ayrı 155 bin 712 lira idari para cezası uygulanabileceği belirtildi. İdari işlem konusu ihlalin 1 yıl içinde tekrarı halinde 10 katına kadar adli para cezası da verilebilir.

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu'nun 2020 ve 2021 yıllarına ilişkin faaliyetleri çerçevesinde, 157 turizm firması soruşturma geçirerek, 140'ı ilgili mevzuata aykırı bulunurken, 17'si mevzuata uygun bulundu. Yasaya aykırı ilanı tespit edilen 140 dosyadan 82'sine reklam yasağı getirildi, 58'ine ise 4 milyon 851 bin 151 lira idari para cezası verildi.

Turizm sektörü ile ilgili yanıltıcı beyan ve görseller içeren kampanyalarla ilgili şikayetlerin CİMER üzerinden ve e-devlet portalından ilgili bakanlığa iletilebildiği gibi, Kaymakamlıklar Tüketici Hakem Heyetlerine başvurulabilir.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.