03 Mayıs 2024, Cuma
Son Dakika

Turizm yatırımcıları forumu İstanbul’da toplanıyor

Yerli ve yabancı turizm yatırımcıları Turizm Yatırım Forumu organizasyonunda 16 Mayıs’ta İstanbul’da bir araya geliyorlar. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan forumda turizm yatırımlarında fırsatlar ele alınacak.
12.05.2022

Ortadoğu Turizm 

Turizm Yatırım Forumu (Tourism Investment Forum-TIF), Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği-TTYD tarafından 16 Mayıs Pazartesi günü İstanbul’da bu yıl düzenlenen 2. organizasyon olarak gerçekleştirilecek. 

Forun hakkında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan TTYD Başkanı Oya Narin, yaklaşık 30 yıldır sektörün önemli derneklerinden biri olarak hizmet verdiklerini dile getirdi. 

16 Mayıs 2022 Pazartesi günü Mandarin Oriental Bosphorus Otel İstanbul’da Turizm Yatırım Forumu’nu gerçekleştireceklerini bildiren Başkan Narin şunları söyledi; “Burada nitelikli yatırımları, yatırımcılarla paylaşmayı da amaçlıyoruz. Forum kapsamında, uluslararası yatırımcı, otel markası, işletmeci, Türkiye’nin gelişen turizm potansiyeline yatırım yapmak isteyen finans kurumu, banka ve fon temsilcilerini bir araya getirerek, turizm ve otelcilikte yeni yatırım fırsatlarını değerlendirmeyi ve Türkiye’yi üst düzey bir yatırım destinasyonu olarak tanıtmayı amaçlıyoruz.” dedi. 

İstanbul deniz turizmine öncelik vermeli 

İstanbul’un Paris, Tokyo ve New York ile yarışabilecek potansiyelde olduğunu aktaran Oya Narin, “İstanbul’un deniz turizmine öncelik vermesi lazım. İstanbul bundan sonra güney destinasyonu gibi tatil destinasyonu olmalı. Marmara Denizi'ni kucaklayan yatırımlar yapıldıkça uzun süreli kalışlar olacaktır.” dedi.
Başkan Oya Narin, 2022 yılında Türkiye’nin turizmi için 30 milyar dolar gelir, 34 milyon ziyaretçi beklediğini söyledi.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.