03 Mayıs 2024, Cuma
Son Dakika

Turistten fahiş hesap alan restoran sahibi dolandırıcılıktan hapse atıldı

Bundan 5 yıl önce Bakırköy’de gittiği restoranda 3 bin 100 lira hesap ödeyen Japon turist, ödediği mantıksız faturadan şikayetçi oldu. Davada, iş yeri sahibine verilen hapis cezası Yargıtay tarafından onaylandı.
07.06.2022

Ortadoğu Turizm 

NTV'nin haberine göre Japon bir turiste, fahiş bir hesap çıkaran ve tehditle hesabı alan bir restoran sahibi dolandırıcılık yapmaktan Ağır Ceza Mahkemesinde hapis cezasına çarptırıldı.

Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan restoran işletmecisi, "nitelikli dolandırıcılık" suçundan hapis cezasına çarptırıldı. Temyiz Mahkemesi gerekçesinde, davalının “Müşterinin turist olmasından yararlanarak kendisine haksız menfaat sağladığı; ülke şartlarında yiyecek ve içecek fiyatlarını bilmeyen yabancının kendisine haksız menfaat sağladığı” belirtildi. Ve fikrini açıklamakta güçlük çekti, bu makul olmayan tutarı ödemek zorunda kaldı.

Yargıtay 15. Dairesi, bir restoranda bir Japon turisti gasp ederek "nitelikli dolandırıcılık" yapmakla suçlayan operatöre verilen hapis cezasını onadı.

Yargıtay, sanığın savunması, müşteki beyanı, fatura ve fatura dekontları ile eylemin kapsamı bakımından sanığın suçunu işlediğinin tespit edildiğine karar verdi.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.