02 Mayıs 2024, Perşembe
Son Dakika

Turistler 6 Eylül’de başlayacak PCR testi uygulamasına tabiler mi?

Aşı olmayanlar şehirler arası seyahat edebilecek mi? Uçak ve şehirler arası otobüs yolculuğunda aşı olmayanlardan PCR testi istenecek mi? İçişleri Bakanlığı konu hakkındaki genelgeyi geçtiğimiz günde yayınladı. İşte detaylar ve turistlerin bu konudaki durumu hakkındaki bilgiler,,
02.09.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi

İçişleri Bakanlığı genelgesine göre; 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşı süreci tamamlanmayan veya hastalığı geçirmemiş kişilerin; konser, sinema ve tiyatro gibi toplu olarak bulunulan yerlerde ve uçak, otobüs, tren ile toplu ulaşım araçları ile gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatleri için negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirilmesi kararlaştırıldı. 

Genelgeye göre turistlerin ülke içi tur veya transferleri ile şehirler arası seyahatlerinde zorunlu PCR testinden muaf tutulup tutulmayacakları da belirsiz bir konu olarak duruyordu. 

Turistlerin ülke içi seyahatlerinde PCR testi şartından muaf tutulacağı Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği tarafından twitter hesabından duyuruldu. 

Moskova Büyükelçiliği resmî twitter hesabından yapılan açıklama metninde; “Sözkonusu düzenlemelerin ülkemizde ikamet sahibi yabancıları kapsamaktadır. Ülkemize turistik ziyaret yapacak yabancılar ise bu düzenlemelere tabi olmayacaktır.” şeklinde belirtilerek Türkiye’de turistlik amaçlı bulanan turistlerin ülke içindeki tüm seyahatlerinde PCR testi zorunluluğundan muaf oldukları bildirilmiş oldu.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.