03 Mayıs 2024, Cuma
Son Dakika

TİKA, Lübnan turizm sektörüne destek çalışmaları yapıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon İşbirliği Teşkilatı (TIKA) Lübnan Turizm Bakanlığı için bir turizm ofisi inşa etti ve bir turizm ofisini de yeniledi.
01.08.2022

Ortadoğu Turizm 

TIKA tarafından yapılan turizm ofislerinde danışmanlık hizmeti vermenin yanı sıra, turizm acenteleri, otel, ve diğer turistik işletmelerin kayıt işlemleri de yapılabilecek.

Lübnan Turizm Bakanı Walid Nassar'ın, Lübnan turizmini canlandırma kampanyası çerçevesinde gerçekleştirilen proje ile Lübnan Turizm Bakanlığı'na bağlı Hamra semtinde bakanlığa ait hizmet binasının zemin katındaki boş alan turizm ve ruhsat bürosuna dönüştürüldü.

İnşası ve tefrişi yapılan ofis, yerli ve yabancı turistlerin bilgi alabileceği bir merkez, turizm acenteleri, oteller, restoranlar ve diğer turizm işletmelerinin kayıt yaptırabileceği bir ofis olarak hizmet verecek.

TİKA tarafından bakanlık binasında kurulan ofisin açılış törenine Lübnan Turizm Bakanı Velid Nassar, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy, TİKA Lübnan Koordinatörü Orhan Aydın, Türk Hava Yolları Beyrut Ofisi Müdürü Hasan Hamdan ve Lübnanlı seyahat acentesi temsilcileri ve çeşitli sendika temsilcileri katıldı.

Bakan Nassar’dan TİKA’ya teşekkür

Törende konuşan Bakan Nassar, TİKA'ya Lübnan turizm sektörüne verdiği destekten dolayı teşekkür ettiklerini ve gelecekte daha fazla işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

Türkiye Büyükelçisi Lübnan turizmine destek olmaya devam edeceğiz 

Büyükelçi Ali Barış Ulusoy törende yaptığı konuşmada, TİKA'nın Lübnan Turizm Bakanlığı ile yakın ilişki içinde olarak turizmin Lübnan ekonomisine katkısının bilinciyle hayata geçirdiği projeden memnun olduklarını belirtti.

Büyükelçi Ulusoy, TİKA Lübnan'ın kalkınması için pek çok farklı sektörde gerçekleştirdiği yaklaşık 170 projeden birinin turizme destek olduğunu belirterek; “Bu proje özellikle zor durumdaki Lübnan ekonomisine anlamlı bir katkı sağlayacaktır. Bu proje TİKA'nın Lübnan turizmine katkı sağlaması somut desteğimizin kanıtıdır."  ifadeleri kullandı.

Açılış töreni, TİKA'nın Lübnan'daki faaliyetlerini gösteren fotoğraf sergisi ile sona erdi.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.