02 Mayıs 2024, Perşembe
Son Dakika

THY'dan, Suudi Arabistan güncel giriş kuralları açıklaması

Türk Hava Yolları 22 Mart 2022 tarihinden itibaren Suudi Arabistan’a giriş yapmak için yeni kararlar doğrultusunda seyahat kuralları güncellemesi paylaştı.
18.03.2022

Ortadoğu Turizm 

Suudi Arabistan devletinin almış olduğu yeni kararlar doğrultusunda alınan kararla birlikte Suudi Arabistan'a girişlerde PCR testi ve karantina uygulaması kaldırılmıştır. 

THY’nin 18 Mart 2022 tarihinde yayınladığı Suudi Arabistan Seyahat Kuralları Güncellemesi duyurusunda Umre Vizesi, Ticari Vize, Turistik Vize ve Ziyaret Vizesine sahip yolcuların Türkiye üzerinden Suudi Arabistan’a girişlerine izin verilmeyeceği belirtildi. 

THY'nın yayınlamış olduğu kararlar şu şekilde;

  1. Suudi Arabistan’a gelmeden önce PCR testi ve hızlı antijen testi tamamen iptal edilmiştir. 
  2. Suudi Arabistan’a gelen yolcular için otel ve ev karantinası gerekli değildir. 
  3. Suudi Arabistan`da ikamet sahibi yolcularımızın 2 doz veya üzer aşılarını yapmış olmaları ve 2. doz aşı üzerinden 8 ay geçmemiş halinde ülkeye girişten 72 saat önce Muqeen sistemine kayıt etmeleri durumunda Suudi Arabistan’a (Riyad, Cidde, Dammam ve Medine) direk seferler ile gelebileceklerdir. 
  4. Umre Vizesi, Ticari Vize, Turistik Vize ve Ziyaret Vizesine sahip yolcuların Türkiye üzerinden Suudi Arabistan’a girişlerine izin verilmeyeceği belirtildi. 
  5. MUQEEM kayıt formu Suudi vatandaşları haricinde herkes için https://muqeem.sa/#/ adresine aşılarını sisteme tanıtmaları ve doldurulması zorunludur. 
  6. 18 yaş altı çocukların aşı durumuna bakılmaksızın Suudi Arabistan'a girişlerine izin verilmektedir. (18 yaş ve üstü çocuklar için 2. Madde kuralı geçerlidir)
  7. Moqeen portalından 2 aşı durumu güncellenmeli ve Tawakkalna KSA Mobil uygulamada aşılama durumu IMMUNE olması gerekmektedir. Sağlık aşı sertifikaları SEHHATY ve TAWAKKALNA KSA mobil sağlık sistemi üzerinden indirilebilir.
  8. Aşıların Suudi Arabistan sağlık bakanlığı sistemine aşağıdaki link üzerinden girilmesi gerekmektedir. 
    https://eservices.moh.gov.sa/CoronaVaccineRegistration
Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.