05 Mayıs 2024, Pazar
Son Dakika

THY, uçuşları iptal edilen yolculara bazı özel haklar tanıdı

Türk Hava Yolları (THY) 12-13 Mart itibarıyla beklenen hava muhalefeti nedeniyle İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları kalkışlı/varışlı seferlere biletli olan yolcularımıza özel haklar tanınmıştır.
12.03.2022

Ortadoğu Turizm 

THY, uçuş aksaklıkları hakkında sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle; “Uçuşları iptal olan yolcularımız; uçuş aksaklıkları sayfasında yer verilen haklardan yararlanabilir, işlemlerinizi çağrı merkezimiz, satış ofislerimiz, mobil uygulamalarımız ve web sitemizden gerçekleştirebilirsiniz.

THY UÇUŞ AKSAKLIKLARI HAKKINDA GENEL BİLGİLER AŞAĞIDAKİ GİBİDİR

Uçuş aksaklıkları

Türk Hava Yolları ailesi olarak sizi her zaman gitmek istediğiniz yere zamanında ulaştırmak istiyoruz. İlk önceliğimiz; size güvenli, hızlı ve keyifli bir yolculuk sağlamak. Ancak hava yolu ulaşımında uçuş saati ve tarihi değişebilir, uçuş operasyonel nedenlerle iptal edilebilir, kalkış veya varış noktanızda birtakım olağanüstü haller yaşanıyor olabilir. Bu tür durumlarda titizlikle çalışarak seyahat deneyiminizi iyileştiriyoruz.

Uçuş aksaklıkları ile ilgili bilmeniz gerekenler 

  • Uçuş aksaklıkları durumlarında iletişim bilgileriniz mevcutsa size SMS ve e-posta yoluyla haber veriyor; değişiklik ve iade konusunda çağrı merkezimiz, satış ofislerimiz, internet sitemiz ve mobil uygulamamız aracılığıyla kolaylıklar sağlıyoruz. Uçuş aksaklıklarından anında haberdar olmak için cep telefonu numaranızı ve e-posta adresinizi üyelik bilgilerinize eklemenizi tavsiye ederiz.
  • Ödül biletler için online kanallarımızda uçuş aksaklığı kapsamında işlem gerçekleştirilememekte olup, yapmak istediğiniz işlem için çağrı merkezi veya satış ofislerimize başvurabilirsiniz.
  • Uçuş aksaklıkları ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak ve sıkça sorular sorulara göz atmak için Uçuş iptali ve değişikliği sayfamıza göz atın.
  • Tarife değişikliği, uçuş iptali, olağanüstü haller ve rötar durumlarında sahip olduğunuz hakları öğrenmek için Yolcu hakları sayfamızı inceleyin.

Tarife değişikliği

  • Tarife değişikliği nedeniyle önerilen yeni uçuşunuzu onaylayabilirsiniz.
  • Yeni uçuş tarihi veya güzergahı planınıza uymuyorsa farklı bir uçuşla belirli kurallar dahilinde ücretsiz değişiklik yapabilirsiniz.
  • Farklı uçuşa katılmak veya uçuşunuzu değiştirmek istemiyorsanız uçuşunuzu iptal ederek ücret iadesi alabilirsiniz. (Kısmi olarak kullanılmış dış hat biletlerinin iptalinde iade tutarı dış hat ücret kuralları kapsamında hesaplanmaktadır.)
  • İşlemlerinizi internet sitemiz, mobil uygulamamız, çağrı merkezimiz ve satış ofislerimiz aracılığıyla yapabilirsiniz.

Uçuş iptali

  • Uçuşunuz iptal olduysa belirli kurallar dahilinde başka bir uçuşla değişiklik yapabilirsiniz.
  • Uçuşunuzu başka bir uçuşla değiştirmek istemiyorsanız belirli kurallar dahilinde kesintisiz iade işlemi gerçekleştirebilirsiniz. (Kısmi olarak kullanılmış dış hat biletlerinin iptalinde iade tutarı dış hat ücret kuralları kapsamında hesaplanmaktadır.)
  • İşlemlerinizi internet sitemiz, mobil uygulamamız, çağrı merkezimiz ve satış ofislerimiz aracılığıyla yapabilirsiniz.

Olağanüstü haller

  • Olağanüstü hâl nedeniyle uçuş aksaklığı yaşayan yolcularımıza, belirlenmiş kurallar dahilinde başka bir uçuşla değişiklik yapma kolaylığı* sağlıyoruz.
  • Uçuşunu değiştirmek istemeyen yolcularımıza belirlenmiş ücret kuralları dâhilinde iade kolaylığı** sağlıyoruz. (Kısmi olarak kullanılmış dış hat biletlerinin iptalinde iade tutarı dış hat ücret kuralları kapsamında hesaplanmaktadır.)
  • İşlemlerinizi internet sitemiz, mobil uygulamamız, çağrı merkezimiz ve satış ofislerimiz aracılığıyla yapabilirsiniz.

*OHAL kapsamında yapılan değişikliklerde ücret farklılıkları doğabilir.

**OHAL kapsamında yapılan iptallerde biletleme bedelinin tamamı iade edilmeyebilir.

Rötar (Gecikme)

  • Gecikme süresine göre belirlenmiş kurallar dahilinde uçuşunuzu değiştirebilirsiniz.
  • Gecikme süresine göre belirlenmiş kurallar dahilinde uçuşunuzu iptal edip ücret iadesi alabilirsiniz.
  • Gecikme süresine göre belirlenmiş kurallar dahilinde size sunulan ek hizmetlerden yararlanabilirsiniz.
  • İşlemlerinizi çağrı merkezimiz ve satış ofislerimiz aracılığıyla yapabilirsiniz.
Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.