06 Mayıs 2024, Pazartesi
Son Dakika

Tayland, Pcr test şartını 1 Mayıs'tan itibaren kaldıracak

Tayland'ın Covid-19 Durum Yönetimi Merkezi, 1 Mayıs 2022'den itibaren uluslararası varışlar için PCR testinin kaldırılmasını onayladı.
25.04.2022

Ortadoğu Turizm 

Tayland tur operatörleri, 1 Mayıs'tan itibaren Test Et ve Devam Et programı kaldırıldıktan sonra Pattaya turizminin canlanmasını bekliyor.

Aşılanmamış veya eksik aşılanmış turistlerin ayrıca varış öncesi negatif PCR testinin kanıtını göstermeleri veya varış testinden geçmeleri gerekmeyecektir.  

Pcr testi istemeyen Tayland aşısız ve eksik aşılı turistlerden beş günlük bir otel rezervasyonu ve 10 bin ABD Dolarından az olmayan bir sigorta poliçesi ile birlikte Tayland Geçiş Kartı için kayıt yaptırmaları istemektedir. 

Fakat turistler Tayland'a girdikten sonra beş gün karantinaya alınmaları ve beşinci günde bir PCR testinden geçmeleri gerekiyor. Karantinadan muaf olabilmek için Tayland Geçiş sistemi aracılığıyla 72 saat içinde negatif bir PCR testinin kanıtını yükleyebilen aşısız yolcular ise karantinadan istisna yapılmıştır. 

İki yıldır pandemi ile mücadele eden Tayland turizm sektörü iç turizmi canlandırmak için Taylandlı turistlere indirimler sunan “Birlikte Seyahat Ediyoruz” otel sübvansiyonunun süresini uzatmayı planlıyor. 

Pandemi ile birlikte işlerini bırakan birçok turizm işletmesi artık faaliyetlerine devam etmeye karar vererek, Pattaya'da cadde sakinleri, 1 Mayıs'tan sonra daha fazla turisti ağırlamak için mağazalarını yeniliyor.

Pattaya'ya gelen ziyaretçi sayısının %20-30 oranında artması bekleniyor.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.