05 Mayıs 2024, Pazar
Son Dakika

Tatil yöreleri ve şehirler yoğun bir bayram yaşadı

Kurban Bayramı'da İstanbul ve Antalya başta olmak üzere Türkiye hem dış ülkelerden hem de iç şehirlerden yerli ve yabancı turistler ile yoğun günler yaşadı.
12.07.2022

Ortadoğu Turizm 

Bayram tatilini Türkiye’de geçiren yabancı turistler İstanbul, Antalya ve Trabzon gibi şehirlerin yolunu tuttu.

Akdeniz ve Ege kıyılarını yurt içinden ve yurt dışından gelen ziyaretçiler Kurban Bayramı tatili dolayısıyla dolduruldular. Denize girip keyfini çıkaran tatilciler, çocuklarıyla kumsalda oynayıp güneşlendiler. 

İstanbul’un yoğun bir bayram geçirmesi gözlerden kaçmadı. Ayasofya Camii, Sultanahmet Meydanı ve Eminönü ile Karaköy turistlerin yoğun olarak gittiği yerler oldu. Özellikle Galataport turistlerin tercihleri arasında girdi. 

İstanbul’un eğlence markası Vialand ise Kurban Bayramı tatilinde yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya devam ediyor. 

Suudi Arabistan uyruklu bir turist, Vialand Eğlence Merkezine hayran kaldıklarını, Türkiye'de 22 gün tatil yapacaklarını belirttiler. 

Tatillerinin çok iyi geçtiğini belirten Kuveyt’li bir turist ise Türkiye'nin güzel bir ülke olduğunu, tatillerinin çok güzel geçtiğini anlattı.

Bursa, Sapanca, Şile ve Çatalca gibi günü birlik tatil yerleri özellikle yakın illerden gelen turistlerle doldu. Plaj, göl kenarları ve tarihi çarşılarda yoğunluğa neden olan tatilciler, serinlemek için denize girdiler. Bazı tatilciler Şile Gölü’nde günübirlik tur tekneleriyle gezintiye çıktı.

Trabzon’da tatil yapan Ortadoğu ve Körfez Arap Ülkelerinden gelen turistler Karadeniz Yaylarının, şelalelerinin ve bungalow evlerinin tadını çıkardılar.

Dağ, orman ve macera tutkunları Uzungöl’de yoğunluk oluşturarak eşsiz manzaraları izleme fırsatı buldular. 

Kurban Bayramının 9 günlük tatil ilan edilmesiyle yoğun bir trafik oluşturarak yola çıkan tatilcilerin, dönüş yolunda aynı yoğunluğu oluşacağı tahmin edilmektedir.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.