02 Mayıs 2024, Perşembe
Son Dakika

Tarih, kültür ve medeniyet; Ortadoğu Ülkeleri

Ortadoğu, Asya, Afrika ve Balkanlar’ın da bir kısmını kapsayan kıtalararası bir bölgedir. İnsanlık tarihi için önemli yerleşim merkezlerinden biri olan Ortadoğu Ülkeleri görülmesi gereken yerler arasındadır.
07.10.2021

Ortadoğu Turizm 

Tarih, kültür ve medeniyetin beşiği olarak kabul edilen bu yerleri gezerken geçmişe yolculuk ediyormuş gibi hissedeceksiniz. Peki Ortadoğu'da görülecek yerler nelerdir? Detaylar haberimizde...

İSTANBUL,TÜRKİYE

Dünyada iki kıta üzerine kurulan tek şehir unvanını taşıyan İstanbul, Türkiye'nin en büyük kenti. 16 yüzyıl boyunca farklı imparatorluklara başkentlik yapan kenttir.

KATAR, DOHA

Katar'ın başkenti Doha, görkemli otelleri, çarpıcı mimarisi, kültürel merkezleri ve yüksek refah seviyesi ile bölgede yükselen kentlerden biri.

MISIR, LUXOR

Mısır'ın tapınaklarıyla tanınan şehri Luxor, Krallar Vadisi, Karnak Tapınağı, firavun ve mumyaların izlerini taşıyan mabetleriyle baş döndürücü bri yer. Zaman yolculuğu hissi yaşatan şehir keyifli bir rota.

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ, ABU DABİ

Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi, bölgenin en önemli kültürel merkezleri arasında gösteriliyor. Mimari, kültür, sanat ve zenginliğin yansımalarını kentin sokaklarında görmek mümkün.

ÜRDÜN, DEAD SEA

İsrail ile Ürdün sınırında bulunan Ölüdeniz, yeryüzünün en alçak noktası. Suyun üzerinde hareketsiz kalındığında bile rahatlıkla batmadan keyif yapılabilen deniz, dünyanın en ilginç noktaları arasında.

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ, DUBAİ

Son yıllarda gerçekleştirilen yatırımlarla Orta Doğu'nun parlayan yıldızına dönüşen Dubai, yüksek katlı binaları, lüks alışveriş merkezleri ve jet sosyetenin tercih ettiği tatil merkezleri ile denemeye değer.

ÜRDÜN, PETRA

Ürdün'ün muhteşem güzellikteki antik kenti Petra, heyecan verici bir keşfin habercisi. Dünyanın hiçbir yerinde bulunmayan bir taşın yontularak oluşturulduğu antik kent görülecek güzellikte.

SUUDİ ARABİSTAN 

Arap Yarımadası'nın en büyük ülkesi olan Suudi Arabistan Müslümanlar için vazgeçilmez öneme sahiptir. Tarihi ve turistik yerleri ile turizm cenneti haline gelen Suudi Arabistan'ın ziyaret edilecek yerlerinin başında, Mekke ve Medine gelmektedir.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.