01 Mayıs 2024, Çarşamba
Son Dakika

Suudi, Aseer için turizm projesini açıkladı

Suudi Arabistan 2030 Vizyonu için sürdürülebilir turizm büyümesini teşvik etmeyi amaçlayan projelerini büyütmeye devam ediyor.
03.10.2021

Ortadoğu Turizm 

Sürdürülebilir mega kalkınma Aseer Bölgesi turizm projesi Kraliyet Ekselansları Veliaht Prens Muhammed bin Salman bin Abdülaziz Al Saud tarafından başlatıldı. Aseer Bölge Turizm Geliştirme Stratejisi, 50 milyar SAR'dan (13 milyar ABD Doları) fazla bir yatırımdan faydalanacak ve Aseer'i bir turizm merkezi haline getirmeyi hedefliyor.

'Arap Yaylası' teması altında, Suudi Arabistan'ın Kızıldeniz Projesi, Al Ula ve Diriyah Kapısı'na katılarak sürdürülebilir turizme yapacağı ciddi bir boyutta olacak.

Aynı zamanda Ekonomik ve Kalkınma İşleri Konseyi'nin de başkanı olan Veliaht Prens, stratejinin coğrafi ve doğal çeşitlilik ile zengin kültür ve miras dahil olmak üzere bölgedeki devasa turizm potansiyelinden yararlanmayı hedeflediğini söyledi. 

Proje Aseer bölgesini krallığın içinden ve dışından 10 milyondan fazla ziyaretçiye hizmet vererek yıl boyunca dünya çapında bir turizm merkezi haline getirmeyi amaçlıyor.

Aseer şu anda kahve, buğday ve baharat üretimi ile tanınmaktadır. Suudi Vizyonu 2030'a uygun olarak bölge, modern turizm ve misafirperverliğin bir başka örneğine dönüşecek.

 

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.