05 Mayıs 2024, Pazar
Son Dakika

Suudi Arabistan'da 2 bin 600 yıllık "Petroglif" keşfi

Miras Kurumu ülkenin kuzeyindeki El-Hait Valiliği'ne bağlı El-Hail bölgesinde yeni bir arkeolojik keşif bulunduğunu bildirdi.
19.07.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi - Riyad

Bildiride, yeni keşfin, MÖ altıncı yüzyılın ortalarında Babil Kralı Nabonidus'a (Babil'in son kralı, MÖ 556 ve MÖ 539 yılları arası hüküm sürdü.) ait olan ve Arap Yarımadası'nın geçmiş tarihine, kültürel önemine ve eski Yakın Doğu uygarlıklarına dair daha fazla kanıt sunduğu belirtildi.

Araştırmacılar, petroglifin Suudi krallığın medeniyetlerin beşiği Arap Yarımadası'ndaki tarihsel rolünün bir başka kanıtı olduğunu söylüyorlar.

Arkeolojik keşifte, bazalt kayalardan birinin üzerinde “elinde bir asa tutan Babil kralını ve önünde bir dizi dini sembolü tasvir eden” bu yazıtın yanı sıra yaklaşık 26 satırlık bir çivi yazısı metninin de bulunduğu kaydedilen bildiride, Suudi Arabistan'da şimdiye kadar bulunan en uzun yazılı metin olduğu ayrıca ifade edildi.

Babil İmparatorluğu'nun son kralı Nabonidus'un yönetimindeki en geniş toprak parçasının haritası.
Babil İmparatorluğu'nun son kralı Nabonidus'un yönetimindeki en geniş toprak parçasının haritası ve Babil (MÖ 556 ve MÖ 539)

Bildiride, bu coğrafyadaki insanlık kültürel geçmişi ve kültürel değişim gelişim süreçlerine ışık tutacak Petroglifin (bir kaya sanatı biçimi olarak, bir kaya yüzeyinin bir kısmını kazarak, oyarak, oyarak veya aşındırarak oluşturulan bir görüntü), uzmanlar tarafından incelemeye ve analize tabi tutulduğunu, sosyoloji, coğrafya, tarih, etnoloji gibi birçok bilim dalının verisinde sonuçlarını ilerleyen zamanda, Suudi Arabistan’ın kuzeybatısında diğer yakın zamanda belgelenen önceki sonuçlarla da ilişkilendirdikten sonra açıklanacağı, kaydedildi.

Editör Fotoğraf


HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.