02 Mayıs 2024, Perşembe
Son Dakika

Suudi Arabistan, pandemi sonrası hacıları karşılamaya hazırlanıyor

STR'nin son araştırmasına göre, krallık kutsal şehirleri pandemi dolasıyla geri dönen hacıların talebini karşılamaya hazırlanırken, Suudi Arabistan'da şu anda toplam 32.621 otel odası yapımı devam ediyor.
23.03.2022

Ortadoğu Turizm 

Analistler, ülkenin mevcut oda başına gelirinin (RevPAR) toparlanma endeksinin %52 olduğunu ve milyonlarca Müslüman hacının olmamasının Suudi Arabistan'daki otel performansını önemli ölçüde etkilediğini belirtti. Medine ve Mekke, 2021'de sırasıyla sadece %33 ve %24'lük RevPAR oranlarına tutundu.

Pandemi öncesi seviyelerden önemli ölçüde düşük olmasına rağmen, KSA'nın otel performansı 2021'de yıllık bazda kazanımlar kaydetti ve sektördeki toparlanmanın önümüzdeki yıl boyunca devam etmesi bekleniyor ve Covid ile ilgili kısıtlamalar hafiflemeye devam ettikçe, bastırılmış talep daha fazla iyileştirmeye yol açacaktır. 

Al Khobar'daki oteller şu anda Suudi Arabistan'ın diğer büyük şehirlerindeki otellerden daha iyi performans gösteriyor ve RevPAR 2021'de pandemi öncesi seviyeleri aşıyor. Bu arada Riyad, Dammam ve Cidde, en son sırasıyla %88, %85 ve %56 toparlanma endeksi oranları kaydetti.

Suudi Arabistan'a özel iki oturumla, araştırmayı görevlendiren ATM 2022, ülkenin turizm, seyahat ve konaklama endüstrisine derinlemesine bir araştırma yapacak.

Forumlarda "Stratejiden gerçeğe Suudi Arabistan'ın turizm vizyonu olgunlaşıyor" ve "Suudi Arabistan'ın sorumlu turizm gelişimi için planı" yer alacak.

Katılan kıdemli profesyoneller arasında Suudi Arabistan Turizm Bakanlığı Yatırım Cazibesi Bakan Yardımcısı Mahmoud Abdulhadi, Suudi Arabistan CEO'su Kaptan İbrahim Koshy, AlUla Kraliyet Komisyonu CEO'su Amr AlMadani, Seera Group Holding CEO'su Majed bin Ayed Al-Nefaie, Fawaz Farooqui, Cruise Saudi Genel Müdürü, John Pagano, Red Sea Development Company ve Amaala CEO'su ve Jerry Inzerillo, Diriyah Gate Development Authority CEO'su bulunmaktadır. 

ATM 2022, 9 - 12 Mayıs 2022 tarihleri ​​arasında Dubai Dünya Ticaret Merkezi'nde (DWTC) gerçekleşecek.

Daha fazla bilgi için https://www.wtm.com/atm/en-gb.html adresini ziyaret edin.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.