03 Mayıs 2024, Cuma
Son Dakika

Suudi Arabistan, korona virüsü ile ilgili tüm tedbirleri kaldırıyor

Suudi Arabistan, birkaç yer dışında maske takmak ve pcr testi de dahil olmak üzere Corona virüsü ile ilgili tüm önleyici tedbirleri kaldırıyor.
14.06.2022

Ortadoğu Turizm 

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, maske takma ve pcr uygulaması da dahil olmak üzere korona pandemisi ile ilgili ihtiyati ve önleyici tedbirlerin büyük kısmının istisnai maddelerle kaldırılmasına karar verildiğini duyurdu.

Suudi Arabistan korona tedbirlerinin uygulanacağı istisnai maddeler şöyledir;

1- Mekke’de Kabe ile Mescid-i Nebevî dışında ve Umumi Hıfzıssıhha Otoritesi tarafından protokol düzenlenen yerler dışında kapalı yerlerde yüz maskesi takmaya gerek yoktur.

2- Koronavirüs hastalığından sonra iyileşenlerin sağlık durumunun doğrulanması ve bağışıklanması, doğası gereği aşı gerektirenler veya Halk Sağlığı Kurumu uyarınca sağlık durumunu doğrulamaya devam edenler dışında, tesislere, faaliyetlere, etkinliklere, uçağa binişe ve toplu taşıma araçlarına girmek için artık koronavirüs tedbirleri gerekli değildir.

3- Suudi vatandaşlarının Krallık dışında bırakılması için 3. doz Corona aşısı alma zorunluluğunun süresi, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen veya muaf tutulan yaş grupları hariç, 2. dozun alınmasından itibaren 3 ay yerine 8 ay olmuştur.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.