01 Mayıs 2024, Çarşamba
Son Dakika

Suudi Arabistan, en çok hac yüzdesini uluslararasına ayıracak

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı Sözcüsü Hişam Saeed, 2022 (1443 H) yılı hac sezonunda en büyük oranın yurt dışından gelen hacılar için olacağını ve bu yıl istisnasız tüm ülkelerin katılmasına izin verildiğini duyurdu.
11.04.2022

Ortadoğu Turizm 

Suudi Arabistan dışından gelen hacıların en yüksek yüzde kararı, korona pandemisi koşulları nedeniyle son 2 yılda hac ibadetlerini yerine getirememelerinin dikkate alındığının etkili olduğu belirtiliyor. 

Hişam Saeed, Krallığın her zamanki gibi dünyanın tüm ülkelerinden hac ibadeti yapmak isteyen tüm Müslümanları memnuniyetle karşıladığını belirterek, 3 doz korona aşısının tamamlanması gerektiği göz önüne alındığında hiçbir ülkenin hac yapmaktan dışlanmayacağını belirtti.  

Ülkeler arasındaki kotaların ve hacı sayılarının dağılımının orantı ilkesine göre, nüfusun bire bine kadar bir rasyonla yapıldığını ve Krallığın farklı ülkeler için bu kotaları belirlemeye çalıştığını belirterek devam etti.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER / Gitmeliyiz
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.