02 Mayıs 2024, Perşembe
Son Dakika

Suudi Arabistan’dan izinsiz umre yapanlara büyük ceza uyarısı

Suudi Arabistan'da Kamu Güvenliği, izinsiz umre yapmak için büyük cezalar konusunda uyardı.
05.04.2022

Ortadoğu Turizm 

Suudi Arabistan Kamu Güvenliği, izinsiz umre yapılması konusunda uyarı geçerek  ve bu ihlalin cezası 10.000 Suudi Riyali olacağını belirtti. Umre izninin ücretsiz olarak Eatmarna veya Tevekkalna üzerinden başvuruları ile alınabileceği bildirildi.

Hacıların umre izinleri, umre yapma izin tarihi ile karşılaştırılmanın yanı sıra, Nüfus cüzdanı, İkame numarası, Pasaport numarası veya sınır numarası ile eşleştirilerek Tevekkalna uygulamasında kontrol edilecektir.

 İçişleri Bakanlığı ve Asayiş Bakanlığı, umre yapmak isteyen gelenlere Eatmarna veya Tawakkalna uygulamaları aracılığıyla izin verilmesinin önemini vurgulayarak, izinsiz umrenin yapılmasına izin verilmeyeceğini bildirdi.

Daha önce Hac ve Umre Bakanlığı, Mekke'deki Ulu Camii veya Medine'deki Mescid-i Nebevi'de namaz kılmak için namaz kılmak için izin alınmasına gerek olmadığını açıklamıştı. Ancak, Mescid-i Nebevi'deki Rawdah Al Sharif'te umre yapmak veya namaz kılmak için izin alınması gerektiği bildirildi. 

Bakanlık, Rawdah Al-Sharif'te umre yapmak ve namaz kılmak için izin verilmesi için asgari yaşı 5 yaş ve üstü çocuklarla sınırlandırmıştır.

Korona aşısı olmayan veya aşılarını tamamlamamış aşısız kişiler umre yaparak Ulu Camii veya Mescid-i Nebevî'ye girebilir, ancak Covid-19 bulaşmamış veya enfekte kişilerle temasta bulunmamış olmalıdır.

Bakanlık, umre izni almak için Krallık dışından gelen hacılar için aşı zorunluluğunu da kaldırdı.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER / Gitmeliyiz
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.