03 Mayıs 2024, Cuma
Son Dakika

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri uçuşlarını durdurdu

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü Bakanlarının petrol arz kesintilerinin uzatılması teklifine Birleşik Arap Emirlikleri'nin karşı çıkmasıyla Suudi Arabistan’la kriz kriz oluştu.
08.07.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi - Riyad 

Suudi Arabistan ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki gerilim petrol üretimi konusunda yaşanan anlaşmazlık ile başladı. BAE'nin OPEC+ ülkelerinin petrol üretimindeki kesintileri uzatma konusundaki teklifine itiraz etmesi ortalığı karıştırdı.

UÇUŞ YASAĞI KARARI

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü OPEC+’te yaşanan gerilimin ardından Riyad’dan sürpriz bir hamle geldi. Suudi Arabistan, BAE’den doğrudan ve aktarmalı uçuşlar da dahil olmak üzere tüm tüm uçak seferleri, koronavirüs delta varyantı salgını gerekçesiyle pazar gecesi 23.00’te durduruldu. 

Dubai’deki körfez ziyaretçilerinin yarısını Suudi Arabistan’lılar oluşturuyor. Öte yandan Riyad, BAE’ye yönelik gümrük uygulaması da başlattı. Sınırda kilometrelerce uzunlukta TIR kuyrukları oluştu.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER / Taşımacılık
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.