27 Nisan 2024, Cumartesi
Son Dakika

Suudi Arabistan bazı ülkelerden seyahat yasağını kaldırdı.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı bazı ülkelere getirmiş olduğu seyahat yasağını yaklaşık 4 ay sonra, 11 ülkeden kaldırıldığını duyurdu.
29.05.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi
 

Suud Resmi Haber Ajansı tarafından bildirilen Suudi İçişleri Bakanlığının açıklaması şöyle; 

Açıklamada; “BAE, Almanya, Amerika, İrlanda, İtalya, Portekiz, İngiltere, İsveç, İsviçre, Fransa ve Japonya olmak üzere 11 ülkeden gelenlerin Suudi Arabistan’a girişine izin verilmesine karar verildi.

Kararın yarın sabah itibarıyla yürürlüğe gireceği ve bu ülkelerden gelenler hakkında karantina prosedürleri uygulanacaktır." denildi. 

Bu kararla Ortadoğu Ülkelerinde de yavaş yavaş normalleşme adımları atılmaya başlanıyor. 

Suudi Arabistan, ülkeye giriş yapacakları Pcr testi ve aşı sertifikasına mecbur tutarken, aşı olmayanların 15 günlük karantinaya tabi tutulacağı belirtildi. 

2 Şubat'ta Suudi Arabistan, Corona Virüsünün yayılmasını engellemek için Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 20 ülkenin vatandaşlarına giriş yasağı getirmişti.

Suud Arabistan Sağlık Bakanlığı’nın bu ülkelerde “salgın kontrolünde istikrar ve etkinlik gösterip vaka sayılarının düşük olduğu raporuna dayanarak yasak getirdiği 20 ülkeden Türkiye hariç 11 ülkeden seyahat yasağını kaldırmaya karar verdiğini kaydetti. Corona Virüs vaka sayısının yüksek olduğu Türkiye, seyahat yasağı bulunan ülkeler arasında yer almaya devam ediyor.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.