01 Mayıs 2024, Çarşamba
Son Dakika

Şoför Kartı başvurusu nereden yapılır, nasıl alınır.

Toplu taşıma, servis ve turizm taşımacılığı yapmak isteyen kimselerin almaları gereken belgelerden birisidir. 2021 yılı şöför kartı ile birlikte servis şoförlüğü veya turizm taşımacılığı yapmak mümkün hale gelmektedir. Şoför kartı başvurusu oldukça kolay bir şekilde yapılmaktadır.
23.05.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi 

Şoför Kartı için gerekli belgeler; Şöför kartı için istenen belgeler sırasıyla;

  • Ehliyet Fotokopisi
  • Sağlık Raporu
  • Psikoteknik Raporu
  • Sürücü ceza / iptal dökümü (Ehliyet GBT’si)
  • Biyometrik fotoğraf
  • Alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığı raporu (Sistem tarafından hastane seçimi yapılabiliyor)

Şoför Kartı için gerekli şartlar ;

  • 26 yaşından gün almış ve 66 yaşından gün almamış olduğunu gösteren resmi kurum belgesi/onayı,
  • Servis taşıtı minibüs ise 7 yıllık, otobüs ise 5 yıllık sürücü belgesi,
  • Sürücü Belgesi İptal Bilgisi Sorgulaması (son iki aylık),

Şoför Kartı başvurusu nasıl yapılır. 

Turizm ve servis şoförü için gereken belgeler arasında ki şöför kartını almak öncelikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin resmi başvuru sitesi olan https://e-tuhim.ibb.gov.tr/ sitesine giriş yaparak, üyelik oluşturmanız gerekmekte. Mevcut üyeliğiniz varsa sisteme giriş yapınız ancak üyeliğiniz yoksa ilk kez şifre alacağıma tıklayarak yeni üyelik oluşturabilirsiniz. Üyelik oluştururken e-posta adresiniz olması gerekmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra yukarı da ki gibi bir menü karşınıza çıkacak. Şoför kartı başvurusu için “toplu taşıma aracı kullanım belgesi” alanına giriyoruz. Başvuruyu oluşturduktan sonra gelen ekrana istenilen tüm bilgileri eksiksiz ve doğru olarak girmeniz gerekiyor. Ehliyet sınıfınız hangisiyle onu doldurmanız yeterli olacaktır. Teslim adresi olarak en çok bulunduğunuz adresi belirtmeniz kartın elinize sorunsuz ulaşmasını sağlar. Diğer türlü verdiğiniz adreste bulunmazsanız kart teslim edilmeden geri döner ve sizin Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü binasına giderek almanız gerekir.

Yukarıda ki bilgileri girip kaydet butonuna bastığınızda başvurunuz alınmış olacak ve bir sonraki ekranda sizden diğer evraklar istenecektir bunları sisteme yüklemeniz gerekiyor.

Yükleme işlemini istenilen evrakları tarayarak yapabilirsiniz. Yakınınız da tarayıcı cihazı bulunmuyorsa en kısa yoldan cep telefonunuzun uygulama marketine girerek bir tarayıcı uygulamasını indirip telefonunuz dan tarama işlemi yapabilirsiniz.

Şoför kartı almak için elden hiçbir evrak teslimi yapılmamaktadır. Yukarı da tarif ettiğimiz şekilde ibb sistemine bağlanarak üyelik oluşturmak veya mevcut üyelikle giriş yaparak, sistem tarafından gerekli tüm bilgileri güncel tarihli yüklemeniz gerekmektedir. Eksik olan hiçbir alan bırakılmadan doldurulmalı, aksi takdirde başvuru girişi yapılamamaktadır.

Tüm işlemleri yaptıktan sonra sistem tarafından cep telefonunuza mesaj ile bilgilendirme gelecektir. Bu bilgilendirme sonucunda varsa eksikler bildirilmekte, şayet onaylanmışsa başvurunuz ödeme için beklemektedir. İbb ödemesi için sisteme tekrar giriş yaparak kredi kartı ile 100,00 TL. ödeme yapıp ibb sürücü kartı adresinize teslim edilmektedir.

Şöför Kartı Sorgulama işleminin en kolay olanı 153 çağrı merkezi aranarak T.C no ile çok rahat yapılabilir. 

Şoför Kartı ne zaman gelir. 

Kart başvurusu yapılıp ödemesi yapıldıktan sonra kartlar sırası ile basım yapıldığı için şoför kartı kaç günde çıkar veya elinize ne zaman ulaşacağı konusunda tarih görülmediğinden net bilgi verilemiyor. Ancak genel olarak kartın elinize ulaşması 20 gün ile 45 gün arasında adresinize kurye ile gönderilmektedir.

Kartınızın onaylamasının ardından ödeme ile birlikte kart numarası oluşacaktır. Şöför kart bilgilerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi çağrı merkezinden öğrenip kullanabilirsiniz. 

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Mehmet yıldı
07.05.2022 22.45.19

Kart lazım

M.Tayfun sarp
20.01.2022 11.39.04

65,yaş üstü 69,çıkartıldı Ulaştırma bakanlığı kararıyla ama ibb şoförlere çalışma izni vermiyor sebebi ne.