01 Mayıs 2024, Çarşamba
Son Dakika

Seyahat acenteleri Visa ve MasterCard aleyhine dava açıyorlar

Turizm şirketleri, grup davaları ve rekabet davalarında uzmanlaşmış Birleşik Krallık ticari dava hukuk firması olan Harcus Parker vasıtası ile Birleşik Krallık'ın rekabet davalarına bakan uzman yargı organı olan Rekabet Temyiz Mahkemesine (CAT) Visa ve Master Card için kurumsal kart talebinde bulunacak.
11.04.2022

OrtadoÄŸu Turizm 

Açılacak davada, BirleÅŸik Krallık kurumsal kredi kartlarını ve denizaşırı ziyaretçilerden gelen kredi ve banka kartlarını kullanarak ödeme kabul ettikleri için Çok Taraflı DeÄŸiÅŸim Ücretleri (MIF'ler) alınan BirleÅŸik Krallık iÅŸletmelerinden tazminat talep edilecektir. 

Harcus Parker, Visa ve Mastercard'ın bankaları iki dev tarafından belirlenen, "rekabet karşıtı ve yasa dışı" olan bir MIF düzeyini kabul etmeye zorladığını söyledi.

Harcus Parker'ın rekabet dava ortağı Jeremy Robinson, "Bu dava, ekonomideki iÅŸletmelerin ceplerine pound koymak ve yasa dışı takas ücretlerine karşı durmakla ilgili" dedi.

2015'ten bu yana, BirleÅŸik Krallık yasaları, Çok Taraflı DeÄŸiÅŸim Ücretlerini tüketici kredi kartı iÅŸlemlerinde yüzde 0,3 ve tüketici banka kartları için yüzde 0,2 ile sınırlandırdı.

Ancak bu üst sınır kurumsal kredi ve banka kartları ile bölgeler arası iÅŸlemler için geçerli deÄŸildi.

Seyahat şirketleri davaya katılmaya teşvik edildi.

Toplu dava, büyük uluslararası ÅŸirketler ve yerel iÅŸletmeler ile Ä°ngiltere dışındaki bazı ÅŸirketler de dahil olmak üzere tüm iÅŸletmelere açıktır. Özellikle seyahat ve konaklama sektörlerindeki birçok iÅŸletme, Brexit ve Covid-19'dan özellikle ağır ÅŸekilde etkilendi.

Covid öncesi yıllık cirosu 100 milyon sterlin veya daha fazla olan BirleÅŸik Krallık iÅŸletmeleri, talepte bulunmaya davet edilecek. Bu eÅŸiÄŸin altında cirosu olan iÅŸletmeler, vazgeçmeyi seçmedikleri sürece otomatik olarak dahil edilecektir.

CAT'nin davanın ilk turunu 2022'de, davanın yargılamaya devam etmek için onaylanıp onaylanamayacağına karar vereceÄŸi zaman alması bekleniyor.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER / Mekanlar
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.