07 Mayıs 2024, Salı
Son Dakika

SahibindenCom’a Rekabet Kurumu tarafından soruşturma başlatıldı

Milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan ikincil piyasanın en önemli platformlarından sahibinden.com hakkında yapılan önaraştırma tamamlanarak soruşturma açıldı.
27.07.2022

Ortadoğu Turizm

Rekabet Kurulu, Bilgi Teknolojileri Paz. Ve Tic AŞ’ye (sahibinden.com) soruşturma başlattı. İkinci el denilince akla gelen ve milyonlarca kullanıcı tarafından tercih edilen platform artık sıkıntılı durumda.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayımlanan duyuruda; “Sahibinden Bilgi Teknolojileri Paz. ve Tic. AŞ’nin emlak ve vasıta satış/kiralama hizmetlerine yönelik çevrim içi platform hizmeti pazarlarında sahip olduğu hâkim durumunu aşırı fiyat uygulamak suretiyle kötüye kullandığı iddiası ile 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiği iddiası üzerine yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.” diye belirtildi. 

Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 30.06.2022 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu’nun; bulguları ciddi ve yeterli bularak Sahibinden Bilgi Teknolojileri Paz. ve Tic. A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 22-29/469-M sayı ile karar verdiği bildirildi. 

Kamuoyunun Rekabet Kurulu kararları hakkında bilgilendirilmesi kapsamında yapılan bu açıklamada; hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin ya da teşebbüs birliklerinin 4054 sayılı Kanun’u ihlal ettikleri, Kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanılmaması gerektiği yer aldı.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.