30 Nisan 2024, Salı
Son Dakika

Rusya ve Ukrayna için dengeli duruşumuzu sürdüreceğiz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye'nin Rusya-Ukrayna savaşına barış, istikrar, güvenlik ve adalet getirme amaçlı dengeli duruşunu sürdüreceğini söyledi.
16.04.2022

Ortadoğu Turizm 

Bu bilgiler Twitter hesabı aracılığıyla Ukrayna krizinin devam ettiğini ve durumun on yıllarca kötü gidebileceğini yaptığı açıklama ile geldi. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın şöyle açıklama yaptı; “Karşılıklı hatalar, yeni bir güç dengesi arayışı ve kısa vadeli çıkarlar, orta ve uzun vadede büyük stratejik kayıplara ve insani trajedilere neden olacaktır” dedi.

Ve devamında ise şunları ekledi: "Etkileri onlarca yıl sürecek bir soğuk savaş aşamasına girdik. Gıda güvenliğinden enerjiye, jeopolitik dinamiklerden bölgesel ittifaklara kadar her alanda yeni dengeler kurulacak. Türkiye, bu kritik aşamada, barış, istikrar, güvenlik ve adaletin tesisi için dengeli konumunu koruyacak ve çok yönlü girişimlerini sürdürecektir."

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.