29 Nisan 2024, Pazartesi
Son Dakika

Rusya’da kiralık uçakların kira ödemeleri ruble ile yapılacak

Rusya Devlet Başkanı, havayollarının Rus bankalarındaki özel hesaplara ruble olarak uçak kiralaması için ödeme yapması gereken bir kararname imzaladı.
02.04.2022

OrtadoÄŸu Turizm 

Kararnamenin piyasada alınacak önlemin orta vadede etkinliÄŸini deÄŸerlendirmeye hazır olmadığı belirtiliyor. Kısa vadede, havayollarının Rusya çevresinde uçmasına yardımcı olacak. 

Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan, belirli yabancı alacaklılara ulaÅŸtırma alanında mali yükümlülüklerin yerine getirilmesine iliÅŸkin geçici prosedüre iliÅŸkin kararname , 1 Nisan'da hükümetin resmi portalında yayınlandı ve bu tarihten itibaren yürürlüÄŸe girdi.

Belge aslında daha önce geçerli olan 5 Mart kararnamesine bir ek olup,  ödeme tutarı aylık 10 milyon ruble civarındadır. 

Kararname ile yabancı para cinsinden ödemeler için devletten özel izin alınması gerekecektir. Kararnameye göre, özel hesaplara ruble ödemeleri yapıldıktan sonra kiracıların mevcut yükümlülükleri yerine getirilmiÅŸ sayılacak. Bu nedenle, havayolları için yasal riskler sorununu ve Rusya'da bulundurmalarının yasal sorununu ortadan kaldırmaktadır. 

Piyasa uzmanlarına göre yetkililerin mevcut durumda baÅŸka bir ÅŸey yapamayacakları için bu önlem bekleniyordu.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.