28 Nisan 2024, Pazar
Son Dakika

Rus Havayollarındaki tüm yabancı uçak kiralamaları fesih oluyor

AB yaptırımlarına göre, Rusya Havayollarına uçak kiraya veren yabancıların Rusya'da uçan uçakların kiralarını 28 Mart'a kadar sona erdirmeleri gerekiyor.
28.03.2022

Ortadoğu Turizm 

Uçaklarını kiraya verenlerin Rus havayollarıyla tüm kiralamalarını sona erdirmeleri için AB ve İngiltere yaptırımlarının son tarihi 28 Mart 2022’dir. Bu tarih itibari ile değeri 10 milyar doların üzerinde olan yaklaşık 500 uçağın kira sözleşmelerini fesih etmek ve Rusya havayollarından ayrılmaları durumunda çok az uçağın uçmaya devam etmesi anlamına geliyor. Ancak uçakları kurtarmak neredeyse imkansız hale geldi ve kiraya verenler, jetlerini bir daha asla göremeyebileceklerini şimdiden kabul ediyorlar.

 AB yaptırımları devreye giriyor

Kiraya verenler için 28 Mart hatırlanması gereken önemli bir tarih olacaktır. AB'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar uyarınca, Rus havayollarına yönelik tüm kiralamaların bugün sona erdirilmesi ve ardından uçakların evlerine geri getirilmesi gerekiyor. Kiralanan uçakların çoğu hala Rusya’da iç hatlarda uçmaya devam etmektedirler.

Kiraya verenler uçak filolarının değerinin en azından bir kısmını geri almak için sigorta taleplerinde bulunmak için çabalıyorlar. Ancak, iddiaların büyük değeri göz önüne alındığında, herhangi bir ödemenin yapılması biraz zaman alabilir.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER / Taşımacılık
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.