03 Mayıs 2024, Cuma
Son Dakika

Rus Aeroflot uçakları neden Bermuda'da kayıtlı?

Simple Flying ekibi, uçak teslimatları ve olaylar hakkında yazdığı bir raporda, bir uçağın tescil işaretlerinin faaliyet gösteren havayolunun ülkesiyle eşleşeceği fikrine oldukça alışık olunduğunu ancak garip bir şekilde, Aeroflot'un bazı uçakları örneğin yeni Airbus A350'leri gibi Rusya Federasyonu'nu ifade eden 'RA' yerine Bermuda'nın VQ ön ekiyle kayıtlı olduğunu belirtti.
14.03.2022

Ortadoğu Turizm 

Bu tuhaf olayın nedeni nedir? Simple Flying makalesinde bu olayın nedenini bulabilirsiniz; 

“Makalelerimizin çoğunda dolaşan ortak bir konu, uçak kayıt kodlarından bahsedilmesidir. Bu kodlar, aynı hava yolu için uçan aynı tipteki diğer uçaklardan ayrı olarak belirli bir uçağı benzersiz şekilde tanımlamanın birincil yollarından biridir.

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'ne (ICAO) göre, uçak tescilleri dediğimiz şey teknik olarak Uçak Uyruğu ve Tescil İşaretleri olarak bilinir ve ICAO tarafından 1944 Şikago Konvansiyonu'nun 17 ila 21. Maddelerine uyacak şekilde belirlenmiştir.”

Rus havayolları tarafından uçulan jetler neden Rusya dışında kayıtlı?

“Bermuda'da kayıtlı olanın sadece Aeroflot'un en yeni Airbus geniş gövdesi olmadığını zaten biliyor olabilirsiniz.  Sadece Aeroflot uçağı da değil. S7 ve Pobeda A320'lerin ve 737'lerin uzun listesine bir göz atın ve Bermudan kaydını ifade eden çok sayıda VP ve VQ ön eki göreceksiniz.  'Norm'dan bir kopuş olan Rossiya'nın 777'leri İrlanda'da EI ön ekine sahip olarak tescil edilmiştir.”

Russian Aviation Insider'a göre, 2017 yılında hizmette olan 743 yabancı yapımı uçaktan sadece 133'ü (123'ü 50'den az koltuklu) kayıtlıydı.

Bir AIN Online makalesi, Batı yapımı uçakların yurtdışında tescil edilmesinin birkaç nedeni olduğunu ve Rus havayollarının karar verme süreçlerinde aşağıdaki nedenlerin birkaçını veya tamamını hesaba katmış olabileceğini belirtiyor;

“Rus taşıyıcılar yüksek ithalat vergilerinden kaçınırlar. Kiralanan jetler için, uçak finansörleri ve kiraya verenler, şüpheli uçuşa elverişlilik standartları nedeniyle geleneksel olarak Rus tescilinden kaçınırlar.

Rus siyasi iklimi başka bir tedirginlik düzeyi ekleyebilir. İlgili Rus makamlarının (kiracılar ve finansörlerle İngilizce olarak) iletişim kurma yeteneği de gündeme gelen bir konuydu.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.