03 Mayıs 2024, Cuma
Son Dakika

Rize-Artvin Havalimanı ilk uçuşu yakında başlıyor

Yapımı 2017 yılında başlatılan deniz doldurularak yapılan Rize-Artvin Havalimanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 14 Mayıs’ta açılacak.
01.05.2022

Ortadoğu Turizm 

Anadolu Ajansı’nın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından aldığı bilgiye göre, Rize’nin Pazar İlçesine yapılan havalimanı Rize Merkeze 34, Artvin'e 125 kilometre uzaklıkta olup yılda yaklaşık 3 milyon yolcuya hizmet verebilecek.

Rize-Artvin Havalimanı, iki aprondan ve bir pist ve üç taksi yolunda oluşmaktadır. Rize’yi temsil eden yöresel mimari ile inşa edilen kule; çay yaprağı ile çay bardağının birbirini tamamlayan şeklindeki kulenin yapımı tamamlandı. Türk çayının tanıtımı için Havalimanı içinde Çaykur Müzesi ve mini çay fabrikası olacak

Rize-Artvin Havalimanı 14 Mayıs’ta üzenlenen törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak. 

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi sosyal medya hesabından yaptığı duyuru ile Rize-Artvin Havalimanı  seferlerinin 14 Mayıs’ta başlayacağını duyurmasıyla biletler satışa sunuldu.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.