29 Mart 2024, Cuma
Son Dakika

Psikoteknik Belgesi olmayanlara büyük cezalar geliyor

30 Haziran 2021 tarihinden itibaren ticari araç sürücülerinin Psikoteknik Belgesi alması zorunlu hale getirildi.
22.06.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi

Yeni alınan kararlar ile ticari araç sürücüleri için psikoteknik test zorunluluğu 1 Temmuz itibari ile başlıyor. Psikoteknik raporu olmayanlar 1.181,00 TL ceza ödeyecek.

Ticari araç sürücülerini ilgilendiren psikoteknik değerlendirme raporu 1 Temmuz 2021 itibarıyla zorunlu hale geliyor. Psikoteknik test raporu ticari araç sürücülerinden kaynaklanan güvenlik risklerini en aza indirmeyi planlıyor. İki aşamalı bir test olan psikoteknik değerlendirme testinden geçemeyen sürücü riskli bir sürücü sayılacağı için 2 yıl süresince ticari amaçlı araç kullanmaktan men edilecek ve 2 yıl sonra tekrar teste girme hakkına sahip olacak.

Ticari sürücülerinin psikoteknik raporlarını psikoteknik yetkili merkezlerinden 30 Haziran 2021 tarihinde almaları gerekmektedir. 

1 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla psikoteknik  testine girmemiş veya test raporu yeterli düzeyde olmayan ticari araç sürücülerine 1.181 TL idari para cezası uygulanacaktır. 

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Mehmet Soner Koç
27.06.2022 22.30.57

Bunların Hepsi Para Tuzağı Millet hep şimdi merdiven altı alıyor bu piskoteknik dediğiniz raporu Çok gereksiz ve para tuzağı hepsi millet yolunu bulan psikiyatriye görünmeden işini halleden çok var Ama şimdi öyle alamıyorlar onun şimdi testi var teste girenenler boku yiyorlar vermemek için çok zorluyorlar Delimi Akıllı mı hesabı eskiden ne güzel 150 300 tl verip doktoru görmeden almak ama malesef kanun yeni getirdiği yasayla teste girerek alıyosun Ama testi hem zor 11 yada 12 teste tabi tutuyorlar en az 1 saat sürüyor