04 Mayıs 2024, Cumartesi
Son Dakika

Pervin Ersoy “Amacımız yerli turistin rotasını Anadolu’nun eşsiz zenginlikteki mirasına çevirmek.”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy, “Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz” projesi ile seyahat ettikleri her şehri kendi ünlüsüyle birlikte ziyaret ederek şehirleri sanatçılarıyla kucaklaştırıyor.
25.07.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi - İstanbul

Pervin Ersoy, “Şimdi neden ünlü isimlerle diyebilirsiniz. Şöyle ki; bizler gidiyoruz, geziyoruz. Basında ya da sosyal mecralarda yer alıyor. Fakat bir ünlü ile gidince iş değişiyor. Çok daha popüler oluyor.”

“O kadar ünlü değil ki!” dediğimiz kişilerin bazı şehirlerde yoğun ilgiyle karşılanmalarına inanamadığını, şaşkınlığını ifade eden Ersoy, “O yüzden ünlülerimiz kendi ülkesinde insanlarla daha çok buluşmalı çünkü bir ünlü işin içine girince yaptığınız işin ilgileneni çoğalıyor. Sesinizi daha çok duyuruyorsunuz” diyor.

Ülkemizin bulunduğu coğrafi konum itibariyle binlerce yıllık tarihinin ve kadim medeniyetlerin mirası üzerinde yaşamaktayız. Bu durumun bizlere kattığı kültürel zenginlik ve avantajların yanı sıra, yüklediği sorumlulukların da olduğunun bilinci; “Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz” projesi ile sadece şehirlerimizin sahip olduğu kültürel miras ve gastronomik zenginliği hakkında bilgi verip, doğal güzelliklerini tanıtmakla kalınmıyor, yöreye ait el sanatlarını yaşatmak için de destek veriliyor. O şehrin Halk Eğitim Merkezlerini gezerek, oradaki atölyelerde çalışan kadınlarımızla iş birliği içerisine girilip, satışlarına katkı sağlanıyor. Özellikle Ölmekte olan el sanatlarını o şehir ile bütünleştirilerek tanıtılıyor.

Ersoy ile bazı sanatçı ve oyuncuların bu ay içerisinde gerçekleştirdikleri Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü ziyaretinde, burada olmaktan çok keyif aldığını belirterek, şunları kaydetti:

"İki yıldır süren Rotahane -Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz projesiyle en büyük amacımız iç turizmde farkındalık yaratmak. İstiyoruz ki kendi ülkemizin şehirleri de bizim tarafımızdan keşfedilsin ve tanınsın. Kendi ülkemizin turisti olalım. İtalyanlar, Almanlar, Fransızlar kendi ülkelerini ne kadar çok geziyorlarsa Türkiye'de de Türkler kendi ülkelerini daha çok gezsinler, şehirleri daha çok tanısınlar ve bilsinler istiyoruz. Ünlülerin sosyal medyasını kullanarak, milyonlara hitap etmek istiyoruz. Ünlülerimizin desteğiyle şehirlerimizin yıldızını parlatarak, daha çok tanınmasını sağlamak istiyoruz. Çok güzel fotoğraflar çektik, güzel görüntüler aldık. Lavanta bahçelerini de gezeceğiz. Burdur'un daha çok tanınması için uğraşıyoruz."

Türkiye’nin doğusunu batısına, batısını doğusuna bilinmeyen yönleriyle tanıtmayı amaçlayan bu projeleri için ekibi/elçileri ile canla başla çalıştıklarına dikkat çeken Ersoy, “Şehirlerin doğal ve tarihi güzelliklerini, yerel değerlerini, yeme-içme dünyasını, alışkanlıklarını ve kültürel zenginliklerini keşfetme duygusunu vurgulayan turlar kapsamında, her ay Türkiye’nin bir başka şehrine keşif yolculuğu yapacağız” dedi.

Editör Fotoğraf


HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.