08 Mayıs 2024, Çarşamba
Son Dakika

Otoyol kaçak geçiş ödemelerinin cezalarında süre değişikliği yapıldı

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen karayolları ve otoyollarından kaçak geçişlere ilişkin yapılan yeni düzenleme, Resmî Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.
22.07.2022

Ortadoğu Turizm 

Otoyol ve köprülerdeki HGS gişelerinden kaçak geçiş yapanların ödeme süresi değişti. 

Resmi gazetede yayınlanan karara göre, Karayolları Genel Müdürlüğü otoyol ve ücretli köprülerden ödeme yapmadan veya eksik bakiyeden kaynaklanan kaçak geçişler için verilen 15 günlük ödeme sınırı değiştirildi.

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından işletilen otoyollar, karayolları ve köprüler için belirlenen ücretler ödenmeden kaçak geçiş yapılması halinde, 15 gün içinde ödeme yapıldığında para cezası uygulanmıyordu. Fakat 15 gün sonra geçiş ücretinin 4 katı idari para cezası ile birlikte tahsilat yapılıyordu. 

İLK 15 GÜN CEZA YOK

Kaçak geçiş yapılsa bile yeni düzenlemede 15 gün içinde ödeme yapılması halinde sadece geçiş ücreti alınmaya devam edilecek. 

Ancak 15 günlük sürenin aşılması halinde 45 güne kadar olan ödemelerde iki katı geçiş ücreti alınacak. 

45 GÜN SONRA ÖDENİRSE DÖRT KAT CEZA

Kaçak geçiş 15 gün ve 30 gün ek süre içinde ödenmezse, 45 günlük sürenin ardından ödenmesi halinde kaçak geçiş dört katı ceza ile birlikte ödenecektir. 

Cezasız örnek ödeme durumu 
Örneğin 10.10.2022 tarihinde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen karayolunda kaçak geçiş yapılmıştır.

Kaçak yapılan geçiş tarihinden itibaren 15 gün içinde, yani son ödeme günü 25.10.2022 tarihinde yapılacak ödemelerde sadece otoyol geçiş ücreti ödenecektir.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Mehmet Ergenç
22.07.2022 12.54.58

Bu nasıl bir kafirlik 11 katından 4 katına indirdiniz sanki hakkınızdan feragat eder gibi. Benim vergimle yapılan yoldan parayla geçiş yetmediği gibi birde dünyanın hiç bir yerinde görülmemiş kafir bir sistemde bile olmayan hırsızlık oluyor iyiki Müslüman ülkesiyiz ben hakkımı helal etmiyorum haram zehir zıkkım olsun inşallah gözünüzden çıksın münafıklar