26 Nisan 2024, Cuma
Son Dakika

Ortadoğu’nun tatlısı baklavanın çok katmanlı tarihi

Baklava, vücuda hızlı enerji sağlayan bir besin olmasının yanı sıra, alkolün bulunmadığı Müslüman toplumlarda sosyal etkinliklerin birleştirici ve yakınlaştırıcı bir ögesidir.
05.01.2022

Ortadoğu Turizm 

Baklavanın çok katmanlı tarihi alkolün olmadığı yerde tatlı ikramlar Ortadoğu'yu birleştirir

Her ülke şeker ihtiyacını gidermenin kendi yolunu bulur. Fransa'da bir crème brûlée kabının üstündeki çıtır çıtır parlatılmış şeker. Bir İskoç tableti levhasının grenli tereyağlı şekeri. Dulce de leche'nin karamelize, sütlü şekeri, tost veya krep üzerine serpilir. Amerikan dondurmasının çikolatalı çiseleme, dondurma ve kek parçalarını tatlandıran yüksek fruktozlu mısır şurubunun yoğun işlenmiş şekeri.

Tatlılık için bir tat, evrimsel terimlerle mantıklıdır: şekerli yiyecekler hızlı ve kolay bir enerji kaynağıdır. Ancak Lübnanlı-Suriyeli bir yazar ve şef (soyadı “tatlı” anlamına gelen) Anissa Helou, evrensel çekiciliğine rağmen, Ortadoğuluların özellikle şekere aşık olduğunu söylüyor.  Kişi başına en fazla şeker tüketen ilk 20 ülkeden beşi Ortadoğu ülkeleri olarak yer alıyor.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.