01 Mayıs 2024, Çarşamba
Son Dakika

Onur Air, istenen iflas davası ile gündemde!

Yakın bir zamandan beri uçuşları durdurulan Onur Air iflas davası ile gündemde. Onur Air’de pilot olarak çalışan bir personel, alacak iddiası ile şirketin iflasını isteyen bir dava açtı.
12.04.2022

Ortadoğu Turizm 

Geçen yıl uçuşları durdurulan Onur Air’in flası istendi. Yakın bir zamana kadar Türkiye’nin sayılı havayolu şirketleri arasına olan şirkete yönelik Iflas talepli davayı, Onur Air’de kaptan pilot olarak çalışan Turgut Emre Topçu’nun açtığı belirtildi. Dava dosyasındaki bilirkişi raporunda da Topçu’nun 105 bin lira alacaklı olduğu kaydedildi.

KAPTAN PİLOT 105 BİN LİRA ALACAKLI

Hürriyet Gazete’sinin haberine göre, Bakırköy Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davanın taraflarını, halen başka bir havacılık şirketinde pilot olarak görev yapan Turgut Emre Topçu ile Onur Air Taşımacılık AŞ oluşturdu. Anılan davanın konusu ise itirazın iptali ve iflas istemli olarak devam etmektedir. 

Dava dosyasındanki bilgilere göre, geçen yıl şirkete yönelik icra takibi başlatan Pilot Topçu, Onur Air avukatlarının, bu takibe itiraz etmesi sonucu, Topçu’nun avukatları, itirazın iptaline ve şirketin iflasına yönelik karar verilmesini istediler. 

Dava dosyasındaki bilirkişi raporuna göre Pilot Turgut Emre Topçu 105 bin lira alacaklı görünüyor. Onur Air avukatları ise rapora itiraz ederek, Pilot Topçu’nun, sözleşmeden kaynaklı tüm alacaklarını eksiksiz aldığını belirttiler. Avukatlar, yeni rapor talebinde bulunurken, Topçu’nun avukatları 105 bin liralık alacak için mahkemenin depo kararı vermesini ve bu kararın şirkete tebliğini istedi.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER / Taşımacılık
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.